Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum verificam referintele si experienta candidatilor?

de Maria Nicutar 25 Iun. 2011 4192
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Antreprenorii si managerii responsabili cu recrutarea de personal trebuie sa constientizeze importanta acestui proces si impactul noilor angajati asupra intregii afaceri, ca un tot unitar care trebuie sa se afle in perfecta armonie si sincronizare a activitatilor. Nu ignorati procesul de verificare a background-ului candidatilor si asigurati-va ca stiti pe cine veti lua alaturi de dvs in afaceri.

Candidatii nu spun intotdeauna adevarul si acest lucru nu trebuie sa va mire. Este un lucru obisnuit sa minta in legatura cu specializarile, cu experienta de munca, cu referintele. Acest lucru trebuie totusi sa va ajunga la cunostinta pentru a sti pe cine sa eliminati si pe cine sa invitati in afacerea dvs.

Un prim pas este sa aruncati o privire de ansamblu pe CV-ul candidatului. Uitati-va la consistenta datelor si la profilul de ansamblu. Daca este unul fara o aderenta avantajoasa probabil ca aveti de-a face cu un candidat in permanenta miscare.

Apoi trebuie sa verificati toate pauzele de munca, perioadele in care nu este trecuta nici o experienta de lucru si nici un curs. De cele mai multe ori se dovedeste ca respectivul candidat incearca sa isi mascheze o perioada de lucru care nu il avantajeaza.
Spre exemplu, a ocupat un post care nu este relevant pentru pozitia pe care doreste sa o preia in afacerea dvs. Sau a lucrat in cadrul unei firme competitoare, sau in cadrul unei firme de unde a fost concediat din cauza incompetentei sau a unui comportamet neadecvat. Intrebati candidatul despre aceste pauze si aflati motivele pentru care are goluri in experienta de lucru.

Trebuie, de asemenea sa insumati intreaga experienta de lucru si sa aflati daca este cea corecta, cea afirmata de candidat. Mai trebuie sa va uitati si la specializarile sale si sa le verificati. Contactati facultatea in cadrul careia, candidatul afirma ca a studiat si verificati daca acest lucru se adevereste.

De asemenea, verificati referintele care v-au fost puse la dispozitie si discutati cu vechii angajatori despre responsabilitatile pe care respectiva persoana le-a detinut, despre abilitatile si competentele sale, despre caracterul si atitudinea sa fata de restul colegilor si fata de mediul de lucru.

Verificati indeosebi persoanele care nu detin experienta de lucru, desi varsta lor o necesita. Sa spunem ca aveti un interviu cu un candidat de 30 de ani si fara nici un loc de munca ocupat pana in prezent. Se poate sa incerce sa ascunda posturi vechi care nu ii prezinta o imagine favorabila si care nu l-ar ajuta sa primeasca postul in firma dvs.

Este vital sa stiti cu cine aveti de-a face pentru a va proteja afacerea. Ganditi-va la respectivul are un trecut cu o reputatie mai subreda, ca si-a dat in judecata angajatorii fara motive fondate, ca a furat bani sau bunuri din cadrul colectivului in care a activat, ca a hartuit colegi, samd. Nu va veti expune afacerea la pericole atunci cand duceti o munca de verificare profunda si va protejati si restul angajatilor de contactul cu o persoana neadecvata mediului pe care l-ati creat.




Tags: recrutarea de personalverificarea referintelor candidatilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]