Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

De 1 mai, 70.000 de romani au ales pensiunile!

de Victor Oancea 02 Mai. 2014 2895
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Aproximativ 70.000 de romani au ales sa isi petreaca vacanta de 1 Mai la pensiuni. In ultimele zile, pentru ca vremea a fost mai frumoasa, cererea s-a dublat, a anuntat vineri Asociatia Nationala de Turism Rural, Ecologic si Cultural (ANTREC) in cadrul unui comunicat, conform Mediafax.

"Daca initial erau confirmate circa 35.000 de rezervari, numarul turistilor care au ales pensiunile s-a dublat pe ultima suta de metri. Este o tendinta normala, tinand cont ca prognozele meteo initiale nu au fost cele mai favorabile. Unii turisti au renuntat la alte destinatii in favoarea turismului rural, iar altii s-au hotarat cu cateva zile inainte. Pe de alta parte, a contat mult faptul ca romanii au beneficiat de patru zile libere", a declarat Misu Chiruc, presedintele executiv al ANTREC.

Conform ANTREC, in Romania sunt aproape 6.000 de pensiuni autorizate in aproape toate regiunile tarii. Care sunt zonele pe care romanii le prefera: Bucurestenii aleg prioritar zona Bran-Moieciu, clujenii - Maramures sau zona Apusenilor, iar iesenii - Neamt si Bucovina.

Mai mult, in Delta Dunarii, luand in considerare cele aproape 100 de pensiuni din zona, s-a inregistrat un grad de ocupare de 60%.

"Vremea a fost totusi favorabila si sa nu uitam ca in perioada aprilie-mai asistam la spectacolul intoarcerii pasarilor migratoare. Turistii au optat pentru excursii in padurea Letea, la Caraorman, Sf. Gheorghe, Sulina si au putut admira fauna si vegetatia luxurianta", a spus Silviu Gheorghe, presedintele ANTREC, filiala Tulcea.

"Majoritatea turistilor au ales trei nopti de cazare, de joi pana duminica. Ca activitati de divertisment, acestia au optat pentru drumetii, plimbari cu bicicleta ori cu caruta sau pentru picnicuri la marginea padurii", a afirmat Mioara Stoian Visan, presedintele ANTREC, filiala Brasov.





Tags: pensiuniafaceri cu pensiuni

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]