Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dezvoltarea afacerii prin crearea unei comunitati

de Marinache Horia Cristian 29 Oct. 2015 3832
5 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cand lansezi o afacere, una dintre primele sarcini este sa identifici potentialii clienti si sa le identifici nevoile. Acesta ar putea parea diferit de scopurile care faceau referire la stabilirea scopului principal al afacerii tale si la principalele probleme cu care se confrunta societatea actuala.

In esenta, cele doua aspecte sunt conectate. Implicarea in activitati de voluntariat te poate ajuta sa identifici clientii principali ai afacerii tale si sa dezvoltati o afacere ce are formata o baza puternica in comunitate.

Construind o cultura organizationala puternica, relatii mai solide cu personalul si consumatorii vei avea o afacere cu un mai mare succes.

In momentul in care eu impreuna cu prietenul meu am pus bazele companiei Virgin Records la inceputul anilor ’70, am sustinut un centru de sprijin pentru studenti, din Londra, care era in vecinatatea sediului nostru, si care oferea consiliere tinerilor cu privire la orice dificultate pe care o avea, fie ca era vorba de o depresie sau gasirea unui loc de munca.

Acest lucru nu a imbunatatit in mod direct vanzarile, dar prin intermediul activitatii pe care o desfasuram acolo ne mentineam in contact direct cu preocuparile si problemele pe care audienta le intampina in acel moment, in care cultura se modifica rapid.

Cu timpul, companiile din cadrul Virgin Group au luat parte la o serie de proiecte locale, desi local acum insemna aproape de birou, magazine si alte locatii din jurul lumii.

Experienta ne-a invatat ca in perioada in care exista Virgin Records, am fi putut sa imprumutam o parte din echipamentul nostru, puterea de munca si alte resurse scolilor locale sau altor grupuri comunitare axate pe muzica.

Sunt grupuri in comunitatea ta care au nevoie de sprijin, poate de mentorat sau echipament? Ai experienta in domeniul tau pe care doresti sa o impartasesti?

Cum ar dori echipa ta sa se implice?

Cateva ore pe luna pot avea o mare influenta asupra vietii celor din jur si te pot ajuta in procesul de dezvoltare a afacerii. Si alte companii au procedat ca Virgin. Un exemplu cunoscut este Ben & Jerry’s Homemade, o companie specializata in productia de inghetata cu sediul in South Burlington, Vermont, si care in anii de debut a investit considerabil in contacte, angajand din comunitatea locala cat mai multi dintre angajati, de la producatorii de produse lactate pana la artisti.

(De fapt, in 1984, cand compania a fost lansata, fondatorii Ben Cohen si Jerry Greenfield au oferit prioritate la cumparare locuitorilor din Vermont, ca rasplata pentru ajutorul oferit anterior). Construind acele relatii, compania a sustinut anumite cauze nobile care au ajuns in atentia acesteia, cum ar fi Farm Aid care sustine familiile fermierilor; dupa o perioada, Ben si Jerry au inceput sa doneze 7,5 la suta din profiturile anuale catre proiecte ce aveau ca scop dezvoltarea comunitatii.

Desi acum compania face parte din compania multinationala Unilever, inca mentine relatia pe care a stabilit-o, ducand mai departe misiunea de a sustine comunitatea, aspect ce ii conserva reputatia. Chiar in puternica competitie dintre companii, acest aspect ofera o imagine unica brandului Ben&Jerry.

Virgin Active a lansat proiectul la scoala Lavender Hill, care se afla in cea mai saraca zona din Cape Town, si in care, contrar aparentelor, directorul Fseeg Manie, a creat un mediu mai bun si mai sigur de studiu. Am deschis o sala de sport noua si am lansat programe sportive, iar in cateva zile am observat ca din ce in ce mai multi elevi participau la activitati sportive si foloseau echipamentul.

Lavender Hill a fost un adevarat succes, astfel incercam sa repetam experienta si cu alte scoli. Angajatii Active sunt cei care se implica in proiectul lansat cu Lavender Hill; in timp am dori sa propunem clientilor sa se implice si sa ne ajute sa strangem bani pentru echipament.

Scopul acestor activitati nu este obtinerea de profituri materiale; asa cum au aratat Ben & Jerry, acesta poate fi uneori un efect secundar. Prin relatiile pe care le construiesti desfasurand o astfel de activitate, afacerea ta va deveni un hub pentru comunitate.

Te va ajuta sa construiesti o cultura organizationala puternica, relatii mai solide cu personalul si consumatorii si, in final, o afacere mai de succes.


Tags: afacereafacere de succescomunitatiafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Articole conexe

Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Salinele artificiale au un raport considerabil la sanatatea oamenilor din mediul urban. In conditiile in care nu locuiti pe langa Prahova, Sibiu sau...

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]