Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Din nou pe plus: Ce cumpara romanii?

de Victor Oancea 02 Apr. 2014 2625
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cifra de afaceri in consumul cu amanuntul, cel mai important indicator pentru consum, a crescut in serie bruta cu 8,7% in februarie, fata de aceeasi perioada a anului trecut, noteaza ZF.

Avansul a fost sustinut de vanzarile de alimente (5,7 procente) si de carburanti (5%), insa mai ales de vanzarile de mobila, electrocasnice, cosmetice si haine (13,2%).

De-a lungul ultimelor luni, vanzarile de produse nealimentare au sustinut avansul consumului dupa perioada 2009-2013, cand piete precum cea de electrocasnice au pierdut pana la jumatate din valoare.

Anul trecut, s-a putut observa o avansare a consumului, de 0,4%, adus la acest prag in ultima clipa, pe fondul cresterii ritmului de achizitionare in pragul sarbatorilor din decembrie. Avansul consumului a inceput in toamna anului 2013, dupa un declin inregistrat in lunile de vara, mai noteaza ZF.

Per total, in perioada 2009-2013, consumul a avut o scadere cumulata de peste 15%. Romanii au devenit din ce in ce mai precauti cand vine vorba despre achizitii. Au preferat sa cumpere produse de valoare mare doar atunci cand nevoia s-a dovedit a fi urgenta (frigidere, masini de spalat si astfel de produse).

Si in cazul alimentelor, comportamentul de consum a suferit modificari, astfel ca s-a observat o preferinta din ce in ce mai mare pentru achizitionarea a din ce in ce mai multe produse de la primul nivel de pret sau marci private.

Anul acesta, jucatorii din piata raman prudenti, noteaza ZF, chiar daca pariaza pe o crestere. Chiar si asa, jucatorii raman precauti, motivand o eventuala crestere sau o eventuala scadere ca fiind declansate si pe fondul schimbarilor din sfera politica.


sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: ce cumpara romaniirata de consumafaceri in romania

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]