Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Dosare de Afaceri: Export de afine

de Magdalena Paunoiu, Bogdan Guta 23 Apr. 2007 15136
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cererea tarilor din Europa de Vest pentru fructe de padure este foarte mare si, intrucit fondul de marfa propriu este foarte mic, solutia pe care o au la indemana aceste tari o constituie exportul.



Si asta la niste preturi foarte atractive pentru partenerii lor externi - in cazul afinelor, pretul depaseste chiar 2.300 de euro/tona.

"Daca Romania ar investi timp de 3-4 ani cate 6 milioane de dolari in cultivarea afinelor, ar putea obtine venituri de circa 300 milioane de dolari anual din exploatarea acestor fructe", e de parere Catalin Badescu, directorul Statiunii de cercetare pomicola Bilcesti, judetul Arges.

In Romania, cultivarea arbustilor fructiferi, este o afacere simpla care a ramas inca practic neexploatata. Cererea este cat se poate de mare, mai ales in mediul urban, iar concurenta practic nu exista.

In conditiile climaterice din Romania se pot planta fara probleme 11 specii de arbusti fructiferi: capsun, zmeur, mur, coacaz, agris, afin, smochin, catina, soc, corn, trandafir de dulceata.

Puteti infiinta o plantatie de arbusti fructiferi cu bani de la UE, prin Masura 121 Modernizarea exploatatilor agricole, primiti finantare in proportie de 75% (in perioada 2007-2009), respectiv 65% (in perioada 2010-2013) din valoarea eligibila a proiectului, iar profitul mediu este de 4.000 euro/hectar cultivat.

Avand in vedere evolutia acestui domeniu pe plan mondial si existenta in Romania a unor suprafete cu soluri acide, ce cu greu pot fi puse in valoare prin alte culturi, precum si eficienta foarte ridicata pe care o poate asigura cultura afinului, extinderea acesteia reprezinta o buna oportunitate de afaceri pentru piata noastra.

Cercetarile efectuate la Bilcesti au demonstrat posibilitatea realizarii unor productii ridicate, de 6-10 tone/ha, an de an, in conditiile de clima si relief specifice zonelor submontane din Romania. Demararea afacerii necesita, cum vom vedea, o investitie destul de mare, dar este o investitie pe termen lung care poate aduce profituri serioase.

Informatii pe scurt
Capital initial minim................11.000 $ pentru infiintarea unui hectar de plantatie;
Profit brut minim...................5.000 $/ha anual timp de minimum 30 de ani (din anul 6 dupa plantare);
Profit brut mediu...........................12.000 $/ anual;
Potential de crestere.....................foarte ridicat;
Situatia pietei................................cerere masiva, in special la export

Mai multe detalii despre exportul cu afine.



Tags: afine

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]