Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Este cresterea lipitorilor o afacere in Romania?

de Zenobia Badescu 05 Oct. 2012 8063
2.44 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

A fost o vreme cand incasarile din vanzarea de lipitori in Franta si Rusia au fost mai mari decat cele din vanzarea de cereale. Nemtii folosesc pe scara larga lipitorile pentru tratarea multor boli. Ei sunt la ora actuala principalul importator din Europa. Anual, sute de kilograme de lipitori sunt vandute si utilizate in scop terapeutic.

Tratamentele naturiste cu lipitori din clinicile din Germania costa enorm (intre 5.000 si 10.000 de euro) in conditiile in care sunt necesare doar  20-30 de exemplare.

In Vest, kilogramul de lipitori costa intre 150-200 de euro insa pentru export e nevoie de avize si aprobari care mai scad din pret. Cu toatea acestea rentabilitatea afacerii este una considerabila.
 
Prin 2005 Nicolae Enache era singurul roman care exporta lipitori. A demarat afacerea dupa ce a auzit de la un prieten stabilit in Germania cat de cautate sunt acolo lipitorile. Anual, Enache exporta cateva sute de kilograme. Desi pretul lui de atunci se situa undeva sub 200 de euro visa ca va exporta in America unde un kilogram de lipitori se vinde cu peste 1.000 de euro.

Lipitoarea-medicament este din ce in ce mai cautata in Romania, dar mai ales pe pietele externe. „150-200 de euro costa un kilogram de lipitori, la export. Asta inseamna vreo 500-600 de bucati, care pot fi culese de pe balta intr-o singura zi", spunea si Florin Mudure, un clujean care a dezvoltat aceasta afacere tot cam prin aceiasi perioada. A vandut lipitori mai multor medici straini di de asemenea, a colaborat cu medici plasticieni din Cluj, Iasi si Timisoara. A intrat in legatura chiar si cu o farmacie din Anglia, care vindea lipitori. Acestia i-au cerut 5 kg, adica aproximativ 3.000 de lipitori, oferindu-i doar 200 de euro/kg. Este o suma mica intrucat pe piata externa pretul per kilogram este situat intre 1.000 si 2.000 de euro, adica de 10 ori mai mult.

Afacerea poate fi inceputa in prima faza si intr-un mod mai simplu care consta in preluarea din mediul natural si pastrarea lipitorilor in carantina, in acvarii, timp de 3-4 luni, pana pot fi comercializate. In acest mod exista garantia ca lipitorile nu vor transmite boli din pricina sangelui infestat de la hrana consumata in mediul natural.

Cresterea lipitorilor medicinale si comercializarea acestora catre diverse clinici private, complexe de sanatate, centre farmaceutice si cosmetice este o afacere noua care se pregateste sa ia amploare. Aflati cum sa infiintati in Romania propria ferma de lipitori!
 
 


Tags: lipitoriferma de lipitoricresterea lipitorilorafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.44 din 5 - 8 voturi.

Articole conexe

4 plus 1 sfaturi pentru o afacere de succes

de Florin Amariei
15 Mar 2021
Iti doresti sa ai succes cu afacerea ta? Retine aceste 4+1 sfaturi pentru un business care iti aduce banii doriti! Simplul fapt ca ai gasit o idee...

6 pasiuni pe care le poti transforma rapid in afacere

de Florin Amariei
01 Ian 2020
Orice om are o pasiune pe care si-o pune in practica din cand in cand. Sunt momentele acelea cand simti ca te linistesti facand fix ceea ce iti...

Afacere cu partenerul de viata

de Florin Amariei
05 Feb 2020
Pornirea unei afaceri cu partenerul de viata suna minunat in teorie, dar practic, lucrurile nu stau atat de simplu. Inainte de a face pasul cel...

Cresterea albinelor - o afacere de viitor

de Florin Amariei
23 Aug 2018
Cresterea albinelor este activitatea care da practicantilor numeroase satisfactii. Iubitorii de stuparit, sunt oameni de toate varstele si profesiile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]