Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Etapele confectionarii lumanarilor in matrita

de Ideideafaceri.ro 26 Oct. 2017 12286
4.17 din 23 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Confectionarea lumanarilor a reusit sa devina o activitate extrem de banoasa pentru numerosi romani care au investit putini bani in aceste mici afaceri. Sansele de succes sunt mari iar oportunitatile de dezvoltare ale acestei afaceri sunt numeroase.

Iata cateva detalii referitoare la etapele de confectionare a lumanarilor in matrita, conform ghidului "Confectionarea lumanarilor decorative":

Inainte de inceperea efectiva a lucrului este necesara citirea instructiunilor care prevad atat masurile de protectie amuncii, cat si metodele de economisire a timpului. Procedand astfel, se pot evita multe neplaceri consumatoare de timp, energie si bani.

Echipamentul de baza pentru o afacere cu lumanari decorative >>

Prepararea cerii
Prin umplerea matritei cu apa, se calculeaza cantitatea de ceara necesara. La fiecare 100 ml de apa corespund 90 g de ceara rece. Daca parafina este sub forma de calup, ea se pune intr-o punga de hartie sau intr-o panza veche si se sfarama cu ajutorul unui ciocan.

Pregatirea fitilului
Se calculeaza lungimea si grosimea fitilului de care este nevoie. Acesta se introduce de cel putin doua ori in ceara topita la 770C. Dupa fiecare scufundare in ceara, fitilul se indreapta si se netezeste cu mana, pentru a scoate bulele de aer ce se pot acumula.

Pregatirea matritei
In interiorul matritei se pulverizeaza un strat subtire de silicon sau ulei vegetal (in niciun caz ulei de masline, caci acesta lasa o pelicula nedorita pe suprafata lumanarii).

Daca fitilul trebuie pozitionat in matrita, atunci este nevoie de executarea unei gauri la fundul acesteia. Fitilul se va fixa prin infasurare pe vergea metalica sau sarma groasa. Pentru aceasta, se face un nod la unul din capetele fitilului si se trece fitilul cu capatul celalat prin orificiul de la fundul matritei. Se intinde fitilul pana la partea de sus a matritei, unde se infasoara pe vergeaua destinata acestui scop. Se etanseaza gaura de trecere a fitilului pe la baza matritei, folosind chit rezistent la apa si banda adeziva. Prin scufundarea matritei in apa se verifica etansarea gaurii de trecere a fitilului.

Topirea cerii
Ceara cantarita se pune la topit intr-un vas care se introduce in vasul de fierbere cu fund dublu. Se asaza vasul de fierbere pe plita incalzita si se controleaza temperatura punand termometrul in ceara.

Aditivii necesari se pun in alt vas si se topesc separat. Adaugarea aditivilor, colorantilor si uleiurilor aromatice Cand ceara ajunge la temperatura recomandata pentru fiecare tip de matrita in parte, se aduga acid stearic (10% din cantitatea de ceara) si, daca este cazul, vopsea si se amesteca.


Tags: confectionarea lumanarilorconfectionarea lumanarilor decorativelumanari decorative

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.17 din 5 - 23 voturi.

Articole conexe

Incepe o afacere profitabila la domiciliul personal: Lumanari decorative handmade!

de Ilinca Dobrescu
13 Oct 2013
Exista numeroase persoane care au decis sa obtina profit, siguranta financiara si succes prin intermediul unei afaceri. Si multi sunt cei care au...

Afaceri cu lumanari decorative: Operatiunile de finisare a lumanarilor

de Ideideafaceri.ro
25 Iun 2012
Multe persoane au reusit sa obtina profituri de pe urma unor afaceri mici, simple, placute si cu bani putini. Multi s-au orientat catre activitatea...

Confectionarea lumanarilor decorative: Tipuri de matrite utile

de Ideideafaceri.ro
16 Iun 2012
Pentru realizarea lumanarilor decorative se pot improviza matrite din diverse cutii care se gasesc in orice casa: cutii de lapte, cutii...

Confectionarea lumanarilor cu figurine de ceara colorata

de Ideideafaceri.ro
18 Mai 2012
Confectionarea lumanarilor decorative reprezinta o activitate in care multe persoane cauta sa investeasca timp, energie, creativitate si resurse...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]