Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Factori de risc si conditii de reusita in afaceri

de Bogdan Guta 30 Apr. 2015 7961
4.65 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Nu exista succes fara risc, deci pe langa factorii de succes ai unei afaceri luati in calcul si factorii de risc.

Iata 3 dintre factorii de risc care se pot transforma in condiitii de reusita in afaceri:

1. Concurenta in afaceri
Cel mai sigur mod de a contracara concurenta este sa va construiti o imagine care sa insemne calitate si oferta diversificata. Veti reusi sa atrageti clienti care, la randul lor, va vor recomanda altora. Comparati periodic preturile dvs cu cele ale concurentei si incercati sa fie, daca este posibil, mai mici decat ale acesteia. Ar insemna un dublu avantaj: atrageti clienti mai multi si aveti un rulaj mai mare al banilor.

2. Personalul
Cheia unei afaceri sta in alegerea angajatilor si buna lor instruire. Spre exemplu, o firma care comercializeaza si instaleaza parchet trebuie sa-si aleaga cu atentie mesterii care vor lucra. Ganditi-va ca de maiestria lor depinde succesul afacerii. Puteti avea, de exmplu, cel mai mic pret de vanzare al parchetului  pe piata, daca angajatii dvs au executat insa o lucrare slaba din punct de vedere calitativ, oamenii va vor ocoli. Instruti-i ca atunci cand instaleaza parchetul unui client sa lucreze ca si cum ar lucra pentru ei.

3. Furnizorii:
Este obligatoriu sa-i alegeti cu foarte mare atentie. Da calitatea parchetului pe care acestia il produc depinde reusita dvs. Bineinteles, trebuie sa va livreze marfa la timp si in bune conditii.

Conditii de succes in afaceri

Pentru o firma care comercializeaza si instaleaza parchet, conditia de reusita este data de capacitatea angajatilor de a executa o lucrare de calitate in termeneul convenit prin contractul incheiat cu clientul.

Altii factori de succes sunt:

Varietatea modelelor de parchet.
O firma care vinde parchet trebuie sa ofere o gama variata de modele, in functie de pret, calitate, grad de finsare, aspect estetic. Cu cat este mai variata oferta cu atat este mai mare numarul de potentiali clienti.

Amplasamentul magazinului/standului.
Magazinul/standul trebuie pozitionat intr-o zona in care se mai afla amplasate si alte magazine cu profil asemanator, o zona deja consacrata prin specificul produselor pe care le ofera. Trebuie sa va ganditi ca dvs nu mizati pe clienti spontani, ci pe oameni care au decis sa faca o investitie destul de mare si care vor sa stie sigur unde merg cand s-au hotarat sa cumpere acest produs.

De asemenea, luati in calcul si accesul usor al mijloacelor de transport, pentru ca va trebui sa incarcati intr-o masina parchetul  pentru a fi transportat.


Tags: afaceriafacererisc in afacertifactori de successucces in afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.65 din 5 - 10 voturi.

Articole conexe

ONRC: 9.251 de firme au fost radiate in ianuarie 2024

de Bianca Tila
25 Mar 2024
In ianuarie 2024, un numar de 9.251 de firme au fost radiate la nivel national, cu 67,86% mai multe fata de perioada similara din 2023, conform...

Bergenbier reinventeaza brandul Caraiman

de Bianca Tila
22 Mar 2024
Bergenbier isi extinde portofoliul si lanseaza Caraiman, o bere cu un gust echilibrat, din categoria de bere core, informeaza societatea prin...

Restaurantele vor fi obligate sa ofere gratuit apa clientilor

de Bianca Tila
21 Mar 2024
Restaurantele, barurile, cantinele si firmele de catering vor fi obligate, prin lege, sa le ofere apa potabila clientilor care vor cere acest lucru....

Investitiile nete in economia romaneasca au crescut

de Bianca Tila
12 Mar 2024
Investitiile nete realizate in economia nationala au insumat 189,3 miliarde de lei in 2023, in crestere cu 16,6%, fata de anul anterior, conform...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]