Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de raci in detalii esentiale!

de Ideideafaceri.ro 17 Mai. 2012 12399
2.81 din 8 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ferma de raci reprezinta una dintre cele mai atractive oportunitati de afaceri pentru romani, nu doar in 2012. Racii sunt comercializati la preturi estimative de 12-20 de euro pe kilogram in viu si cererile sunt inalte, atat pe piata interna cat si peste hotare. Racii sunt catalogati drept delicatese si de aici si interesul major pentru consumul carnii lor.

Pentru cei care doresc sa investeasca intr-o ferma de raci sunt necesare cateva dotari tehnice sau biologice. Este nevoie de un teren viran sau mlastinos, pozitionat cat mai aproape de locuinta personala. Cu cat se afla mai departe de locuinta, cu atat se ajunge mai rar la el, iar aceasta activitate presupune aplicarea unor norme de indeplinit in diferite perioade de timp, iar daca apar probleme ele de depisteaza la primele constatari in teren.

Mai mult, terenul in cauza ar trebui sa fie in proprietatea initiatorului afacerii sau in proprietatea unuia dintre membrii familiei, in cazul in care discutam despre o afacere de familie.

De asemenea, mai este nevoie de un lac de acumulare sau de un lac natural cu izvoare de improspatare a apei sau posibilitati de pompare a apei. Luati in calcul si existenta de canale de irigatii cu lungimi de peste 200-300 de metri pentru consolidarea unei ferme de raci profitabile.

Persoanele interesate sa isi consolideze o ferma de raci mai trebuie sa ia in considerare si existenta instalatiilor hidrotehnice pentru dragare, vidanjare, alimentare si improstare a apei.

Nu in ultimul rand, o ferma de raci mai necesita investitii pentru construirea microbazinelor de crestere a puietului pe etape de varsta, de unelte de pescuit, plase, cosuri, capcane speciale si nu numai.

Per total, descoperim una dintre cele mai interesante afaceri pentru 2012 si, in acelasi timp, o afacere care necesita investitii banesti mai serioase si investitii de timp si energie care vor fi rasplatite in mod consistent.

>>>Ghidul "Ferma de raci"


Tags: ferma de raciferma raciferme de raciafaceri 2012afaceri cu raciafaceri ferma de raci

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.81 din 5 - 8 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]