Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ferma de raci - recoltare si profit

de Tudor Corneliu 14 Nov. 2014 5342
4 din 10 voturi
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Racii cresc in conditii optime atunci cand bazinele acvative artificiale sunt amenajate in mod corect, cat mai apropiat de mediul lor natural. Considerat o delicatesa culinara, racul nu trebuie sa lipseasca din dotarea unui restaurant care se respecta.

Cereri exista mai ales din strainatate, unde valoarea de comercializare este... pur si simplu perfecta: aproximativ 20 euro/kg, in viu, te arunca deja cu gandul catre o potentiala afacere de... milioane!

Chiar si in stare congelata, intre 4 si 5 euro/kg, este la fel de tentant!

Recoltarea se poate face pe o perioada de 9 luni, mai putin, perioada prohibitiei. Perioada cea mai benefica de capturare a racilor este septembrie - noiembrie.

Uneltele de pescuit folosite se numesc capcane si sunt complexe forme geometrice. Acestea sunt transportate si plantate cu ajutorul barcilor, cu vasle sau cu motor acolo unde suprafetele de luciu de apa sunt mari.

In perioada de recoltare majoritatea costurilor sunt pentru momeli, capcane si salariile angajatilor sezonieri. Pentru un lot de trei lacuri cu o suprafata de 1 ha, perioada totala de pescuit este de 90 zile, efectiv.

Recoltarea trebuie sa fie eficienta si se va derula dupa un plan de actiune, care va nominaliza, persoane,tipuri de capcane, repartitia pe zone lac, si o cantitate estimata de raci ce trebuie pescuita intr-o zi, pentru a fi rentabila activitatea.

Factorii principali care pot influenta activitatea sunt:

-temperatura apei;
-densitatea de raci/mp, in zona de recoltare;
- calitatea apei;
-consistenta hranei din alimentatia racilor;
-timpul,vremea;
-faza lunei;
-daca racii sunt in perioada de reproducere;
-daca racii sunt in perioada de naparlire, schimbarea carcasei.

Pentru o eficienta maxima in recoltarea racilor, este necesar ca aceasta sa se faca imediat dupa ce racii au atins dimensiunile de comercializare, 9 - 12 cm.

Recoltarea va face ca indivizii ramasi in lac, cei mai putin dezvoltati, sa aiba spatiu si hrana suplimentara. Puteti sa recoltati racii in dimensiuni comerciale, standard sau premium.

In sectiunea standard racii ar trebui sa fie in numar de 17 – 21 indivizi la ½ kg, la o valoare de 8 – 10 euro/kg, iar sectiunea premium, racii trebuie sa fie in numar de 10 – 15 indivizi la ½ kg, si se pot vinde cu 12 euro /kg.

Aflati mai multe despre afaceri cu raci de la un specialist in domeniu aici >>>


Tags: fermaferma de raciracicresterea racilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 10 voturi.

Articole conexe

Mica afacere - Ferma pentru ingrasarea racilor

de Cosmin Enescu
24 Iun 2016
Stiati ca puteti infiinta o crescatorie extensiva care se limiteaza la ingrasarea racilor? Oricare ar fi specia de raci aleasa pentru cultura, este...

Ferma de prepelite. Cum hraniti puii de prepelita

de Idei de afaceri
17 Iun 2016
Pentru hrana puilor de prepelita, nevoile de proteine sunt de ordinul a 28% in cursul primelor saptamani pentru ca apoi sa se reduca la 20% in...

Conditiile principale pentru a infiinta o ferma de raci in Romania

de Marinache Paula
12 Feb 2016
Cresterea racilor este o preocupare inedita! O ferma de raci aduce un profit spectaculos!  Este o afacere placuta, ca un hobby. In acelasi timp...

Cresterea racilor - Investitie si profit

de Nita Alina
15 Ian 2016
Pentru amenajarea uneie crescatorii de raci, o investitie medie, incepand de la un teren viran fara nicio amenajare prealabila, este de circa 30.000...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]