Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Germania importa produse BIO din China, dar ar prefera sa importe din Romania!

de Matei Antonescu 15 Mar. 2012 3724
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romania ar putea deveni un furnizor extrem de important de produse BIO, produse ecologice pentru Germania. Aceasta este una dintre tarile cu cel mai ridicat nivel al consumului pentru produsele BIO.

"Parlamentarii germani au cerut informatii despre agricultura ecologica din Romania si despre exporturile realizate in UE pe acest segment. Germania este unul dintre cei mai mari consumatori de produse bio din lume si apeleaza la importuri din China pentru asigurarea consumului intern, desi ar prefera sa importe dintr-o tara din UE.

In opinia lor, Romania poate fi un furnizor important de produse ecologice pentru piata germana", a declarat, pentru AGERPRES, presedintele Asociatiei Operatorilor din Agricultura Ecologica - "Bio Romania", Marian Cioceanu.

Cioceanu a mai declarat ca a cerut sprijin parlamentarilor germani pentru a initia demersurile detinerii unei astfel de legi in Romania.

In Romania, consumul de produse ecologice reprezinta doar un procent din totalul alimentelor. Cu toate acestea, piata interna a produslor ecologica a inregistrat o crestere de 20 de procente. De asemenea, si agricultura ecologica a prins un avant puternic in 2011.

Romania exporta mai mult de 90 de procente din produsele sale ecologice catre Germania, Italia, Spania, Marea Britanie, tarile nordice. Romania detine perspective serioase de export si catre Statele Unite sau Japonia.


Tags: produse ecologiceproduse bioproduse ecologice romaniaexport produse ecologice

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]