Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Greseli majore de start-up, greseli pe care nu ti le permiti!

de Maria Nicutar 14 Mai. 2013 2358
3 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Am demarat o afacere in primavara anului 2009. S-a soldat cu un esec de proportii reduse pentru ca investisem in ea destul de putini bani, insa foarte multa motivatie, foarte multa determinare, sute de ore de munca si energie multa. Si adevarul este ca start-up-urile implica o serie larga, o paleta larga de greseli care pandesc la tot pasul. Si daca nu stii ce ai de facut, daca nu ai fost angajat ani intregi, daca nu ai o persoana experimentata alaturi, greselile se tin lant!

Cateva dintre greselile de start-up pe care le comit foarte multi antrepenori:

1. Pornesc la drum cu mai multi bani decat au nevoie!
Una este sa iti doresti si alta este sa ai nevoie. Si cand demarezi o afacere, este esential sa intelegi clar, concret, negru pe alb, de cati bani ai nevoie!

2. Cheltuie mai multi bani decat era socoteala. Stim, am zis ca inchiriem un mic atelier, undeva in Rahova, ceva modest. Dar apoi, tipul de la agentia de imobiliare ne invita la o vizionare si nu stim cum se face, dar am achitat avansul si garantia pentru ditamai atelierul la Unirea. De unde am rupt banii? Cum acoperim bugetul? Ne-am dat cumva peste cap toata planificarea bugetului?

3. Se asociaza cu cine nu trebuie! Da, tipul acela arata tare bine si ce costum de cinci stele! Sigur stie ce zice, asa de usor si fluent vorbeste. Ai putea sa juri ca este un nou Tony Robbins, asa sigur pe el este cand vine vorba despre asigurari si marketing viral. Dar tu nu prea stii multe in domeniu, asa ca ar putea foarte bine sa iti dicteze o reteta de musaca vegetariana si tot nu ti-ai da bine seama.

Regula de aur in afaceri si in cariera: Nu te asocia cu prosti, hoti, mincinosi, oameni in care nu poti avea incredere, oameni care promit prea mult, oameni care vor doar sa te ajute, doar atat!


4. Iau deciziile pe baza de impuls. Cine nu isi doreste mobila cea noua pentru receptie? Cine nu ar vrea sa il angajeze pe tipul care ne-a vrajit la interviu? Cine nu ar vrea chiar acum, din incasarile venite, sa isi cumpere un bilet dus catre Ibiza? Start-up-urile si afacerile profitabile au nevoie de oameni cumpatati si care sa actioneze nu pe baza impulsului, ci in functie de anumite date si statistici clare, cifre concrete.

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: greseli de startgreseli start-upstart-up afaceregreseli afacerigreseli afacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]