Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ignorarea problemelor de contabilitate este un risc foarte mare

de Alexandra Popescu 11 Mai. 2014 2753
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Partea fiscala a unei afaceri este intotdeauna una foarte importanta, in ciuda aparentelor. Contabilitatea poate da batai de cap unor antreprenori si pot aparea probleme neasteptate. Daca ati auzit vreun afacerist care nu a intampinat nicio problema de contabilitate, acela este un mincinos. De ce? Pentru ca perfectiunea in contabilitate este un mit. Pot aparea niste facturi pierdute din cauza carora poti trece cu vederea niste detalii ale unui lucru sau pot fi altele mai grave.

Totusi, fii foarte atent cu aceste probleme de contabilitate. Daca descoperi una minora, apoi alta si tot asa, iar tu le treci cu vederea doar din motivul ca nu sunt foarte importante, se pot transforma in unele grave. Problemele de contabilitate sunt ca ranile, odata netratate, acestea se agraveaza.
 
Avem un exemplu care te-ar putea ajuta sa intelegi importanta contabilitatii intr-o afacere. Tu, de exemplu, repari masini in garajul tau, fiind un side gig. Citezi locurile de munca verbal, iar facturile la fel. Dupa toate acestea, termini aceasta munca pentru prietenii tai si vecini, desi ai inceput sa obtii cateva trimiteri la oameni pe care nu ii stiai inainte. Cand strangi banii, preferi cash-ul, dar vei lua un cec si il vei depozita in contul tau personal. Tragand o linie la sfarsit de luna, vei observa o schimbare la side gig-ul tau.
 
Pe baza exemplului de mai sus, cei care sunt la inceput de drum ar trebui sa inceteze sa ignore problemele sau sa le accepte asa cum sunt. Afacerile trebuie sa includa nu numai motivele financiare, ci si pe cele pentru propria ta protectie. 
 
Pe de alta parte, mai gandeste-te ca citatele verbale si facturile vor face orice contabil sa nu se simta confortabil. Trebuie sa te intrebi ce vei face atunci cand va exista un litigiu sau o nonplata, la ce vei recurge. Chiar daca birocratia enerveaza cam pe toata lumea, o hartie la mana valoreaza mai mult decat orice, iar neavand-o vei putea avea probleme.
 
Legat tot de exemplul de mai sus, tu vei pune toate castigurile intr-un cont bancar, insa nu vei putea raporta cu exactitate castigurile in scopuri fiscale. Este un joc periculos in care te angajezi fara sa iti dai seama de cele mai multe ori. La un nivel minim ai putea macar sa iti deschizi un cont de verificare pentru afacerea ta.
Riscul si mai mare este ca faci aceste lucruri ilegal, iar tie iti convine. Nu platesti nimic statului, iar conturile tale devin din ce in ce mai pline. Insa, ai mare grija, pentru ca te-ai putea trezi cu probleme mai grave, putand sa fii acuzat de prejudicierea statului, veniturile tale neputand fi justificate prin acte.
 
Este necesar sa stii ca in afaceri trebuie sa tii cont de evidentele contabile. Dincolo de asta, perfectiunea este un mit. Cand intalnesti o mica problema, n-o trece cu vederea, ci incearca sa o rezolvi. Evita sa iti creezi probleme si mai mari.
 
Exemplul de mai sus este unul care sa te faca sa intelegi riscurile la care te supui in lipsa unei evidente contabile.
 


Tags: afacericontabilitateprobleme contabilitatesfaturievidente contabileriscuri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]