Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Intelegerea pragului de breakeven in 3 pasi simpli

de Maria Nicutar 18 Dec. 2011 3358
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Momentul mult asteptat de orice antreprenor este cel in care atingem pragul de breakeven, pragul de rentabilitate. In acest moment putem sa deschidem o sampanie si sa sarbatorim alaturi de cei care ne-au sustinut pana in acest moment, alaturi de cei care au contribuit in mod real la succesul afacerii noastre, la progresul inregistrat pana acum.

Pragul de breakeven poate fi inteles cand urmam 3 pasi usor de parcurs:


1. Stabiliti nivelul cheltuielilor pana in momentul in care afacerile dvs pot aduce profit si se pot sustine de la sine, prin eforturi mai mici, prin eforturi mult reduse. Trebuie sa stiti cati angajati vor contribui la succesul afacerii dvs si nivelul salarial presupus de acest aspect.

Trebuie sa stiti care este necesarul de materie prima si de echipamente pentru a va pastra afacerile functionale pana in acest punct. Trebuie sa mai stiti si care sunt cerintele lunare presupuse de taxe si facturi in cazul afacerii dvs.

2. Stabiliti numarul de produse pe care trebuie sa le comercializati pentru a atinge pragul de breakeven. De cele mai multe ori, pragul de rentabilitate se atinge dupa 1-2 ani de la start-up, insa aceasta este o regula care se potriveste unor anumite afaceri. Puteti sa atingeti pragul de rentabilitate foarte rapid sau intr-o perioada de timp mai lunga decat 1-2 ani.

3. Va veti pastra locul actual de munca in paralel cu administrarea afacerii dvs? In caz afirmativ, lucrurile vor avea sanse mai mari de succes. Nu neglijati faptul ca un venit stabil va poate ajuta sa treceti peste o perioada dificila, cea anterioara atingerii pragului de rentabilitate.

Nu neglijati nici faptul ca un venit stabil va poate acorda suportul financiar pe care sa il alocati catre cresterea afacerilor dvs la nivel mai inalt, cu rapiditate mai mare. Astfel, pragul de rentabilitate poate fi atins mai repede decat ati planificat.


Pragul de rentabilitate trebuie inteles fara niciun fel de indoiala. Multi antreprenori executa analize pe acest aspect si dau inapoi cand descopera ca vor atinge pragul de breakeven in 2-3 ani si stiu faptul ca nu detin resursele necesare pentru a-si sprijini proiectele atat de mult timp. Multi alti antreprenori nu inteleg pragul de breakeven si nu ii acorda atentia necesara, pentru ca mai tarziu sa isi consume investitiile in mod eronat.


Tags: prag breakevenprag rentabilitaterentabilitate afaceribreakeven afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]