Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Metode sa transformi vara intr-un anotimp productiv

de Andreea Rada 23 Mai. 2011 4359
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Multe dintre companii intampina perioade dificile pe parcursul verii. Hotelurile de business au un grad de ocupare mai scazut, oamenii fac mai putine cumparaturi pentru ca folosesc banii pe concedii, iar unii angajati continua starea de astenie de primavara cu cea de "astenie de vara", iar gandul le sta doar la concediu, scazandu-si astfel productivitatea.

Asta nu inseamna ca trebuie sa lasam afacerea sa se prabuseasca. Chiar daca nu exista aceeasi activitate intensa ca in restul anului, asta nu inseamna ca nu trebuie sa ne mentinem tonusul.

Este momentul potrivit pentru a face, de exemplu, o curatenie generala, sa mutam birouri care de obicei sunt pline cu dosare de rezolvat, sa curatam in spatele unor dulapuri sau ne ocupam de florile care stau sa se usuce din cauza caldurii.

Avem in sfarsit mai mult timp sa ne punem la punct planurile pe care vrem sa le aplicam pentru dezvoltarea afacerii. Putem analiza rezultatele obtinute pana atunci si astfel vom avea o viziune clara despre ceea ce ne dorim pentru viitor.

Fara sa iti dai seama, un astfel de moment de respiro, pe care il cataloghezi la inceput ca un moment slab, poate fi unul foarte prielnic pentru viitorul afacerii tale.

Vei putea, in sfarsit, sa acorzi suficient timp socializarii, vei putea dezvolta tot ceea nu aveai timp sa faci pana atunci si, de obicei, ramanea la urma datorita prioritizarii.

Este, de asemenea, un moment potrivit pentru a crea noi legaturi sau pentru a reinvia legaturi vechi cu clienti, colaboratori, parteneri de afaceri sau mentori. Acum vei avea timp sa stabilesti intalniri cu ei si chiar veti putea sa deviati o discutie de afaceri intr-una amicala. Dar nu trebuie sa le dai de inteles ca este ceva in neregula cu compania ta, ci doar ca este o perioada mai linistita in care iti doresti sa reiei legaturi mai vechi.

Poti sa iti reimprospatezi site-ul. De cate ori reuseste un manager sa verifice site-ul companiei pe care o reprezinta sau o conduce? Rareori are timpul necesar pentru a verifica daca sunt toate informatiile in ordine sau la zi. Normal, va veti gandi ca nu trebuie sa faca asta pentru ca are persoane specializate din firma care sa faca asta.

Intotdeauna este bine ca un manager sa se implice cate putin in toate departamentele din companie, el este cel care priveste "din afara" si implicarea lui nu trebuie sa fie privita ca o verificare, ci mai degraba ca o mana de ajutor. Poti, de asemenea, sa creezi noi strategii impreuna cu departamentul de marketing, sa faceti un brainstorming impreuna si sa obtineti rezultate pe care in mod obisnuiti nu le puteti avea din pricina stresului zilnic.

Vei avea de asemenea timp sa acorzi mai multa atentie laptopului sau calculatorului pe care il folosesti zi de zi. Mai mult ca sigur s-au adunat din perioadele aglomerate o multime de lucruri care acum nu iti mai folosesc sau pe care le poti reorganiza.

Concluzia este ca nu trebuie sa te sperii atunci cand afacerea ta are niste momente mai linistite, ci trebuie sa te gandesti cum sa eficientizezi chiar si aceasta perioada.


Tags: management timpcrestere productivitatebrainstorming

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]