Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Munca de acasa si job-sharing

de Teo Manole 13 Iul. 2015 4058
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pentru multe persoane, un job care ofera posibilitatea muncii de acasa este unul ideal. Nu trebuie sa faci naveta, sa te imbraci business sau sa construiesti relatii cu colegii de serviciu. Pentru un astfel de program opteaza angajatii cu copii mici si cei cu responsabilitati ce pot fi realizate si in afara locului de munca.

In principiu, acest tip de lucru este compatibil cu joburi ce presupun sarcini de rutina sau interactiune directa minima cu clientii. Astfel, daca munca dumneavoastra presupune lucrul in fata unui computer sau daca va petreceti cea mai mare parte a zilei la telefon, puteti propune aceasta varianta de lucru sefilor dumneavoastra.

Multe organizatii opteaza pentru acest stil de lucru: IBM, Merrill Linch, American Express, Hewlett-Packard. De exemplu, Universitatea New South Wales din Sidney, Australia, are o politica in acest sens.  

Coordonatorii programelor si a departamentelor trebuie sa isi dea acordul pentru munca de acasa, aprobarea fiind acordata daca sar ci nile pot fi implinite cu eficienta si daca nu este necesara supervizarea directa. 

Job-sharing.

Se realizeaza prin impartirea intre colegi a responsabilitatilor aceleiasi sarcini de munca. Practic, doi angajati impart o pozitie full time, iar salariul si concediul sunt oferite in mod egal.

Marele avantaj al acestui mod de lucru este faptul ca permite pastrarea angajatilor valorosi care nu doresc sau nu mai pot sa mai lucreze cu norma intreaga.

Timp voluntar de pauza.

Este o optiune a angajatului de a-si lua o perioada de pauza, in functie de diverse momente din viata personala, cum ar fi inceperea scolii de catre copii, vacantele copiilor sau pur si simplu nevoia de o vacanta.

Printre manageri a aparut acum cativa ani ideea „anului sabatic, prin care o persoana poate sa isi ia 12 luni de concediu neplatit fara sa isi piarda locul de munca.

Manageri sau simpli angajati, isi dau seama ca viata nu se invarte doar in jurul businessului si cauta sa recupereze timpii morti ai rapoartelor si ai deadline-urilor. Aceste pauze le ofera posibilitatea sa calatoreasca, sa scrie o carte, sa urmeze un MBA sau pur si simplu sa recupereze timpul dedicat serviciului cu familia.




Tags: munca acasamuncaangajatisarcini de munca

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Taxe salariu: Cat platesti la stat daca ai angajati

de Bianca Tila
26 Ian 2024
Ca viitor antreprenor trebuie sa iei in vedere taxele salariale pentru viitorii tai angajati. O recomandare din partea noastra este ca in momentul...

Angajatii Google critica chatbot-ul companiei

de Bianca Tila
20 Apr 2023
Compania a primit un feedback negativ din partea angajatilor cu privire la chatbot-ul lansat recent. Angajatii companiei care au lucrat cu...

Disney concediaza 7.000 de angajati

de Bianca Tila
28 Mar 2023
Saptamana aceasta, Disney va incepe disponibilizarile, in prima din trei runde de concedieri care vor avea loc inainte de inceputul verii. Rezultatul...

Vodafone vrea sa reduca costurile. Grupul britanic intentioneaza sa elimine sute de locuri de munca

de Bianca Tila
13 Ian 2023
Grupul britanic de telefonie intentioneaza sa elimine mai multe sute de locuri de munca. Majoritatea acestora se afla la sediul central din Londra, a...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]