Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O idee de afacere interesanta - Comert cu lamai si portocali la ghiveci!

de Ilinca Dobrescu 21 Oct. 2012 6594
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cu siguranta ati vazut in supermarket-uri, in hipermarket-uri sau la prieteni si rude acei superbi lamai sau portocali la ghiveci. Unii lamai si portocali au deja fructe in formare si plantele arunca o aroma inconfundabila in intreaga camera in care sunt asezate. Si adevarul este ca nicio alta planta nu poate rivaliza cu un lamai sau cu un portocal.

Pentru cei ce detin teren aceasta idee de afacere devina una extrem de atractiva. Am putea planta puietii in propria gradina si apoi ii putem transfera in ghivece decorative si gata sa fie comercializate catre consumatori ce alcatuiesc o audienta tinta destul de larga.

Si adevarul este ca orice persoana stie ca o locuinta sau un birou devin mai primitoare atunci cand le oferim un aspect proaspat. Si care sunt obiectele decorative cele mai vii, cele mai impresionante? Plantele decorative, desigur!

Un prim aspect de care sa tinem cont intotdeauna cand avem de gand sa pornim o afacere este cel referitor la necesitatea unui plan de afaceri. Asa ca incepem sa cercetam acest domeniu si industria in cadrul careia ne vom dezvolta. Incepem sa cercetam competitia si nivelul capitalului banesc de care vom avea nevoie pentru a porni afacerea si pentru a o face sa retuneze profit.

Desigur, vom face si toate calculele necesare pentru a determina pe ce suprafata de teren ar trebui sa plantam lamai si portocali pentru a ajunge intr-o perioada fixa de timp la ROI ( Return On Investment). In functie de toate aceste detalii si de preturile concurentilor vom stabili si politica de preturi potrivita.

Nu uitati faptul ca este important sa identificam si cele mai corecte informatii pentru cultivarea lamailor si portocalilor cu succes. Aflati ce conditii de crestere le sunt necesare, ce ingrasamant sa folositi, ce pH trebuie sa detina solul dvs si nu numai.

Odata ce detineti puietii ce sunt gata sa fie transferati in ghivece, este cazul sa incepeti sa va promovati serviciile. Este indicat sa detineti un website minimalist prin intermediul caruia sa va faceti produsele cunoscute. Raspanditi vorba si in randul prietenilor, vecinilor, rudelor si colegilor de lucru.

Atentie! Recomandarea noastra este sa incercati sa sustineti aceasta afacere in paralel cu locul actual de munca. Este una dintre acele afaceri ce necesita investitii reduse - moderate de timp, energie si bani.


Mult succes si afaceri profitabile!


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: ghiveci lamaighiveci portocaliafaceri lamaiafacereidee de afacereafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Salinele artificiale au un raport considerabil la sanatatea oamenilor din mediul urban. In conditiile in care nu locuiti pe langa Prahova, Sibiu sau...

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]