Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prevenirea si combaterea bolilor la prepelite

de Ideideafaceri.ro 11 Iun. 2012 8946
3.71 din 21 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Se poate spune faptul ca prepelita domestica nu sufera in general de boli. Este, fara indoiala, o pasare cu o rezistenta naturala. Daca se afla in conditii igienice, nu se imbolnaveste niciodata.

In unele crescatorii s-au constatat epizootii (maladii contagioase), dar mai ales greseli de crestere care antreneaza o anumita morbiditate si mortalitate.

Iata si cateva detalii esentiale despre modul in care se face prevenirea si combaterea bolilor la prepelite, conform ghidului "Cresterea prepelitelor":

Ca in orice crescatorie care aduna un numar mare de animale in conditii indepartate de cele ale mediului natural, problemele sanitare constituie un risc deloc neglijabil.

Intr-adevara, animalele supuse cresterii intensive sunt mai sensibile la un dezechilibru organic, fiind deci necesara o grija permanenta pentru asigurarea unei igiene stricte, astfel incat mediul ambiant sa fie mentinut intr-o perfecta stare de zooigiena.

In crescatoriile de prepelite se vor lua mai ales masuri preventive pentru a evita aparitia oricarei maladii, precum si masuri curative la aparitia unei boli.

Iata si cateva masuri preventive de luat in activitatea de crestere a prepelitelor:

1. Pentru prevenirea bolilor cu larga raspandire la pasari, pe langa unele vaccinuri existente, trebuie aplicate o serie de masuri ca:
izolarea fermelor, respectarea conditiilor de filtru, verificarea lunara de catre medicul veterinar a starii de sanatate a pasarilor de la domiciliul ingrijitorilor, anuntarea oricaror imbolnaviri de pasari din gospodaria personala sau a celor invecinate, prezentarea lor la vaccinarile obligatorii etc.

2. Aplicarea corecta a operatiunilor de vaccinare si tratament in ferme, conform instructiunilor in vigoare si indicatiilor medicului epicootolog, conditioneaza pastrarea sanatatii pasarilor, obtinerea imunitatii la bolile majore declarabile si desfasurarea normala a activitatii economice din unitate.

3. Prin scaderea exigentei in aplicarea acestor masuri, cat si prin neglijentele efectuate in ...


>>>Cititi continuarea acestui capitol si toate informatiile necesare pentru a va demara o afacere profitabile cu propria dvs ferma de prepelite in cadrul lucrarii "Ferma de prepelite".


Tags: ferma de prepeliteafaceri prepeliteboli prepeliteprepelite rezistente la boli

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.71 din 5 - 21 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]