Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Productia de miere in 2012 s-a injumatatit din cauza secetei!

de Victor Oancea 28 Aug. 2012 2708
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Fata de anul 2011, 2012 va aduce un productie de miere pe jumatate din cauza secetei. Cantitatea de miere este estimatala 10.000 - 12.000 de tone, declara presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine din Romania (ACAR), Ioan Fetea, noteaza publicatia Ziare.com.

"La ora actuala productia de miere este sub 40%-45% din cantitatea obtinuta anul trecut, seceta afectand puternic culturile de rapita, floarea soarelui si salcam. Pentru acest an, estimam o productie de 10.000 de tone de miere, cel mult 12.000, in conditiile in care anul trecut ne-am apropiat de 20.000 de tone. Desi am avut mari sperante in primavara, conditiile climaterice din vara au uscat culturile", a declarat Ioan Fetea.

De asemenea, acesta a mai notat si faptul ca in cazul productiilor de miere de rapita, nivelul este la doar 10 procente din cel inregistrat anul trecut. Mierea de salcam este la 20-35% din productia de anul trecut iar cea de floarea soarelui este la 50-60%.

In acelasi timp, productia de miere de tei a fost putin mai buna, estimata la 60-70% din productia inregistrata anul trecut.

Din cauza diminuarii productiei de miere de anul acesta ne putem astepta la o crestere a preturilor de comercializare pe piata interna.

Conform declaratiilor sefului ACAR, citat de Ziare.com, "apicultorii nu au cerut bani in plus, ci doar un avans din fondurile existente prin PNA, si care vor fi platite abia din 16 octombrie. Avem nevoie de acesti bani pentru ca trebuie sa achizitionam suplimentele bioenergetice pentru iarna pentru a putea avea familii puternice si pentru a nu risca o pierdere masiva a familiilor de albine in primavara. Vom mai face inca o solicitare la MADR sa ne ajute financiar, intr-un fel sau altul".


Tags: productie mieremiere 2012miere secetaproductie miere seceta

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]