Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Servicii de transport extracomunitar de bunuri catre alte state

de Silviu Marian Banila 18 Nov. 2015 3905
2.75 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cum se deruleaza activitatea in cazul in care prestatorul este stabilit in Romania iar beneficiarul este stabilit in alt stat membru?

In situatia in care prestatorul este stabilit in Romania si va presta serviciile de transport extracomunitar de bunuri catre persoane impozabile, care sunt stabilite in alte state membre, serviciile de transport sunt considerate servicii intracomunitare si nu au locul prestarii in Romania.

Locul prestarii pentru aceste servicii este considerat a fi in statul membru in care se afla beneficiarul. Pentru a aplica regula din Codul Fiscal, clientul trebuie sa comunice prestatorului un cod valabil de TVA din alt stat membru si o adresa a sediului activitatii economice sau a unui sediu fix din Comunitate.

Aceste servicii se raporteaza de catre transportatorul din Romania in declaratia recapitulativa. Daca prestatorul roman nu e inregistrat in scopuri de TVA, va trebui sa solicite inregistrarea potrivit CodulUI fiscal, inainte de realizarea acestui transport extracomunitar de bunuri.

Prestatorul este stabilit in alt stat membru, beneficiarul este stabilit in Romania

Daca prestatorul este stabilit in alt stat membru si factureaza servicii de transport extracomunitar de bunuri catre clienti persoane impozabile care sunt stabiliti in Romania, serviciile de transport sunt considerate achizitii intracomunitare de servicii si au locul prestarii in Romania.

Obligatia platii taxei revine beneficiarului stabilit in Romania care, daca este inregistrat in scopuri de TVA, va aplica mecanismul taxarii inverse. In situatia in care beneficiarul nu este inregistrat in scopuri de TVA, va trebui sa solicite inregistrarea inainte de a beneficia de acest serviciu si va depune un decont special de TVA.

Fiind o achizitie intracomunitara de servicii, exista si obligatia declararii acestei operatiuni in declaratia recapitulativa lunara (390).





Tags: transporttransport intracomunitartransport extracomunitartransport de bunuritvaservicii de transport

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.75 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Afaceri cu transporturi de marfa - scrisoarea de transport

de Teo Manole
17 Mar 2016
Pentru transporturile intrne - Scrisoarea de transport pentru transportul marfurilor in trafic national Acest document contine: -locul si data...

Cat de importanta este logistica intr-un business de transport si distributie

de Teo Manole
21 Ian 2016
Logistica firmei reprezinta o provocare majora si in acelasi timp o necesitate pentru introducerea acesteia in activitatea de management. Aceasta...

Cum sa oferi servicii de transport intracomunitar de bunuri

de Marinache Horia Cristian
25 Sep 2015
Daca prestatorul si beneficiarul sunt persoane impozabile stabilite in Romania, serviciile sunt supuse regulii B2B prevazuta la art. 133 alin 2. din...

5 tipuri de servicii de transport national

de Silviu Marian Banila
18 Aug 2015
Firma de transport si distributie - o afacere prospera si pe timp de criza. Iata 5 tipuri de servicii pe care le puteti oferi cu o astfel de firma,...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]