Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Start in afaceri: Cum iti deschizi o cafenea profitabila?

de Idei de afaceri 05 Iun. 2023 31531
Start in afaceri: Cum iti deschizi o cafenea profitabila?
4.39 din 132 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

De ce ne-am deschide o cafenea cand orasele sunt pline de astfel de unitati? Haideti sa lamurim acest lucru de la bun inceput. Motivul este simplu. Chiar daca exista numeroase cafenele, doar putine dintre acestea ofera servicii de calitate si detin potential sa isi fidelizeze clientii.

Cu alte cuvinte, multi proprietari si manageri de cafenele habar nu au cum sa isi aduca afacerile pe plus pentru ca serviciile oferite lasa de dorit. In consecinta, daca aveti pasiune pentru acest domeniu, daca iubiti cafeaua sub numeroasele ei forme, daca stiti ca puteti sa aduceti pe piata ceva nou, atunci sansele sunt de partea dvs.

Total adevarat! De multe ori ai ocazia sa bei o cafea de calitate incredibil de slaba intr-o cafenea in care decorul este saracacios. Fondatorii se mai mira de ce afacerile lor nu se bucura de incasari solide si faima.

Iata cateva aspecte de care sa tineti cont pentru a va deschide o cafenea de succes:

- Locatia este importanta pentru ca va poate aduce clientii doriti.
Daca aveti o cafenea in spatele unor cladiri de birouri, se prea poate ca numarul de clienti de care beneficiati sa fie minim. Asa ca nu conteaza doar zona, ca este in centru sau nu. Conteaza locatia in sine si ce alte business-uri mai sunt in zona.

- Angajatii bine trainuiti reprezinta un factor decisiv pentru succesul intregii afaceri. Mizati pe oameni cu experienta in domeniu, pe oameni motivati de salariile pe care le veti oferi. Este destul de dificil sa ceri unui barman sa fie motivat de alte aspecte decat cel referitor la salariul si bonusurile sale. Sa recunoastem ca in aceasta meserie, daca salariul nu este motivant, serviciile sunt pe masura.

- Sortimentele de cafea vor face mai mult de jumatate din eforturi! Daca aveti 5 sortimente de cafea si toate sunt clasice, vanzarile vor fi mereu la pamant. Este nevoie de cel putin 30 de sortimente de cafea si bauturi pe baza de cafea in combinatii cu lichioruri, spume, arome, condimente si nu numai!

- Promovarea este esentiala. Crezi ca vei reusi sa obtii clientii necesari doar datorita locatiei? Ai nevoie de eforturi pe mai multe planuri: pancarte atragatoare la intrarea in cafenea, flyere cu oferte si reduceri, promotii 1 plus 1, zile si ore in care preturile sunt reduse si nu numai.

Este esential sa aveti conturi pe Facebook si Pinterest, sa aveti un mic website si chiar si un blog unde sa... bloguiti despre cafea si ce sortimente mai apar in lumea intreaga.

Va dorim succes si afaceri profitabile!





Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: cum sa iti deschizi o cafeneaafacere cafeneacafenea afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.39 din 5 - 132 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]