Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Strategie de succes in afacerile cu oi: Importul de berbeci de carne, din vest!

de Ilinca Dobrescu 16 Apr. 2013 4399
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile cu oi nu mai surprind pe nimeni cand vine vorba despre profiturile potentiale. Stim cu totii faptul ca discutam despre un tip de carne ceruta si pe plan intern si peste hotare si ca nivelul de cerere este in crestere clara.

Acum, desigur, nicio afacere nu trebuie sa stagneze. Pretutindeni, in toate aspectele referitoare la afacerile noastre, trebuie sa existe imbunatatire, progres. Si romanii sunt unii dintre cei mai buni antreprenori din lume si extrem de deschisi catre strategiile de dezvoltare si imbunatatire.

Un exemplu concret este reprezentat de crescatorii de oi din Ardeal. Multi fermieri au adus in turmele pe care le detin, berbeci din rase de carne, berbeci adusi din Germania sau Anglia. Acestia sunt apoi incrucisati cu oile autohtone si rezulta metisi de valoare sporita, noteaza Incont.ro

Un caz notat de publicatia amintita este cel al unui fermier din Alba Iulia, cu un efectiv de peste 700 de oi. In urma cu doi ani, acesta a adus de la nemti 5 berbeci "cap negru german", pe care i-a incrucisat cu oile din rasa turcana.

La fel au procedat si alti romani. Exista, desigur, investitii de bani si de timp necesare pentru identificarea celor mai bune exemplare de berbeci care odata incrucisati sa contribuie la obtinerea de metisi mai valorosi.

Spre exemplu, un metis poate sa ajunga la greutatea de 15 kilograme dupa doar o luna de viata, cu 1/3 mai mult decat poate avea un miel ce apartine rasei autohtone, informeaza Incont.ro


sursa foto: www.sxc.hu


Tags: afaceri cu oiberbeci de carnemetisi de carne

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]