Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 3 greseli care iti pun afacerea pe butuci!

de Maria Nicutar 29 Mai. 2014 2546
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Va ofer doar 3 din sutele de mari greseli care pot pune capat unei afaceri care, in alta situatie, ar putea sa se mentina pe linie ascendenta de profitabilitate fara mari eforturi.

Si adevarul acesta este. Afacerile nu SE STRICA! Noi stricam afacerile, prin deciziile pe care le luam, zi de zi, luna de luna, in mod repetat, constient sau inconstient.

Tragic este si atunci cand le comitem constient si atunci cand le comitem fara sa realizam. Daca suntem constienti de ele si, cu toate acestea, continuam sa le repetam, inseamna ca au devenit deja parte din comportament, din atitudinea noastra. Cumva, intr-un fel greu de explicat, le-am acceptat ca fiind minusuri, dezavantaje, lipsuri, puncte slabe. Invatam sa traim cu ele in loc sa invatam sa le eliminam.

Cateva astfel de greseli care ucid afacerile:

1. Angajam oameni slabi, nu ii platim suficient, nu ii motivam si nu ii trainuim indeajuns de bine
. Deseori, ca sa fim sinceri, nici nu mai ajungem la training. Nu ai cu cine pentru ca acestia vor pleca din companii mai rapid decat ne imaginam ca se poate.

Mare atentie la acest aspect pentru ca de aici pornesc toate problemele, de la faza de recrutare. Pentru succes in afaceri ai nevoie de oameni buni, plasati pe pozitiile pe care vor performa cel mai bine, care sa beneficieze de training si salariu cu adevarat motivant!

Cum spunea si Henry Ford si alti oameni de succes din lumea intreaga... nu vei plati salarii mari pentru ca ai profit ci ai profit pentru ca platesti salarii mari. O alta vorba celebra care spune adevarul gol-golut, oricat de rau suna: cat dai, atat si face!

2. Nu avem o viziune clara asupra lucrurilor pe care dorim sa le infaptuim. Daca nu stii clar unde vrei sa ajungi, ce obiective clare ai de indeplinit, nu vei intelege nici ce eforturi trebuie sa depui.

3. Petreci prea mult timp cu studiul competitiei si uiti ca afacerea ta este chiar afacerea ta! Treaba ta este sa oferi produse si servicii care sa iti uimeasca clientii si sa ii faca sa revina. Daca nu lucrezi indeajuns de mult la strategiile de retinere si fidelizare a clientilor, totul este in van. Nu vei face altceva decat sa rulezi noi si noi angajati, de la o luna la alta.

Adevarat ca poate ai o audienta-tinta mare, insa este epuizabila mai devreme decat te asteptai.

Esential este sa petreci cat mai mult timp in afacerea ta, nu in cele ale competitiei. Noteaza faptul ca daca procedezi astfel, nu faci decat se te asiguri ca intotdeauna esti cu un pas in spatele competitiei!


Mult succes si afaceri prospere!


sursa foto: www.freegreatpicture.com



Tags: afaceri de succescompetitie afaceristrategii de afacerimanagement afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

3 domenii in care poti porni afaceri de succes!

de Florin Amariei
24 Iul 2019
Din ce in ce mai multi romani sunt interesati de a avea propria afacere, iar acest lucru este cu siguranta imbucurator, deoarece micile afaceri...

Sfaturi utile pentru afaceri de succes cu o berarie

de Camelia Ghenes
01 Iun 2016
Daca iti deschizi berarie, atentie la "vecinii" localului. Indeosebi tinerii, care frecventeaza cel mai des berariile, au tendinta de a face mult...

e-EMPORIO - Afaceri de succes pentru exportatorii romani

de Idei de afaceri
16 Dec 2014
Proiectul e-EMPORIO, dezvoltat prin prin Programul Leonardo da Vinci, a fost implementat pentru a ajuta la dezvoltarea competentelor din domeniul...

Idei de afaceri de succes: cresterea ratelor

de Andrioae Ruxandra
15 Aug 2014
Pasarile reprezinta o sursa incontestabila de venit datorita cererii mari de oua si de carne. Ouale de rata sunt foarte cautate pe piata, pentru ca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]