Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Un logo perfect pentru orice afacere in pasi simpli

de Maria Nicutar 12 Aug. 2011 4038
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Logo-ul trebuie sa fie un element foarte important pentru orice afacere si trebuie tratat ca fiind mai mult decat un element vizual care va reprezinta afacerea. Logo-ul da o anumita imagine unei afaceri, ii consolideaza reputatia, ii imprumuta o parte din calitatea design-ului sau si ii confera proprietati importante. In logo trebuie sa investiti bani si timp, energie si multa inspiratie alaturi de un grafician cu experienta si care sa stie cu ce afacere are de-a face.

Iata cativa pasi simpli care sa va ajute sa obtineti un logo perfect, orice afacere ati detine:
1.    Logo-ul trebuie sa fie cat mai simplu din punct de vedere al design-ului. Luati ca exemplu logo-uri ale companiilor celor mai cunoscute si veti descoperi cu stupoare ca toate sunt simple, contin elemente vizuale putin complexe, culori intr-o paleta restransa samd. Un grafician de calitate va va asigura cateva machete din care sa va alegeti logo-ul final, machete simple, usor de asimilat si de memorat de catre clientii dvs.

2.    Logo-ul trebuie sa detina o anumita logica in spatele sau. Elementele vizuale care il intregesc trebuie sa ofere o anumita relevanta pentru afacerea pe care o detineti. O curba poate sa semnifice flexibilitate, o linie dreapta ascendenta poate semnifica progresul, o linie dreapta orizontala aduce in discutie ideea de conservatorism samd. De asemenea, culorile aduc in discutie emotii si semnificatii diverse. Folositi culorile cu inteligenta si dati efectele dorite cu ajutorul graficienilor care va pot indruma cel mai bine.

Trebuie sa retineti ca nu trebuie sa oferiti ideea din spatele logo-ului in mod clar clientilor dvs. Ideea de baza este ca trebuie sa va lasati clientii sa descopere semnificatia logo-ului si sa va asigurati ca procesul acesta nu dureaza mai mult decat cateva secunde. Un astfel de logo va fi bine si rapid memorat.

3.    Un logo trebuie proiectat pentru a se mapa unor schimbari ce se pot produce la un moment dat in cadrul unei afaceri. Ganditi-va ca in prezent afacerea dvs se ocupa cu productie si vanzari de produse cosmetice pentru adolescente si v-ati proiectat un logo care sa dea aceasta imagine clara. Apoi ganditi-va ca peste 5 ani va veti specializa in productia si comertul cu produse cosmetice destinate femeilor de varsta a treia.

Logo-ul poate sa nu se mai potriveasca asa ca, pentru orice astfel de situatii care se pot ivi trebuie sa efectuati munca de predictie. Ganditi-va la viitorul afacerii dvs si la planurile de dezvoltare pe care le detineti si luati in calcul toate aceste date atunci cand va proiectati un logo.

4.    Nu in ultimul rand, un logo trebuie sa fie original si unic. Aveti mare grija la logo-urile celorlalte companii si firme si asigurati-va ca graficianul cu care lucrati stie ce logo-uri au fost folosite si ce logo puteti sa va alegeti in deplina siguranta ca nu incalcati drepturile altui antreprenor sau grafician.




Tags: logologo perfectlogo afacereafacereafaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Salinele artificiale au un raport considerabil la sanatatea oamenilor din mediul urban. In conditiile in care nu locuiti pe langa Prahova, Sibiu sau...

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]