Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Valorificarea fructelor prin obtinerea de bauturi alcoolice

de Ideideafaceri.ro 23 Iun. 2012 4145
3.8 din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Vinul medicinal este o forma farmaceutica obtinuta din materii prime vegetale fragmentate, dar macerate in vin de buna calitate. Este destinat uzului intern, in special pentru stimularea apetitului, in care scop se administreaza cu jumatate de ora inainte de masa. Nu se recomanda celor cu gastrite acide, hipertensivilor, in hepatite, gravidelor, mamelor care alapteaza, copiilor.

Vin de catina
Pentru obtinerea vinului de catina puneti intr-un vas de sticla 1 kg de fructe zdrobite, peste care
turnati 5 litri de apa fiarta si racita si 1,5 kg de zahar. In vederea grabirii fermentarii, puteti sa adaugati si drojdie de vin. Lasati-l asa 15-20 de zile, apoi puneti-l in sticle si lasati sa se decanteze – uleiul portocaliu se strange la suprafata vinului.

Efecte terapeutice: mareste pofta de mancare, rezistenta la efort fizic si intelectual si este un anticonstipant.

Vin de coacaze rosii
Spalati bine de praf si rupeti coacazele de pe ciorchini, apoi treceti-le prin masina de suc. La un
litru de suc de coacaze sunt necesari 2 l de apa, 1 kg de zahar si o lamaie mare. Separat, dizolvati
zaharul in apa, apoi puneti zeama de lamaie. Acest sirop se fierbe 10 minute, ca sa se transforme in zaharuri mai simple (glucoza si levuloza), care vor fermenta mai repede. Dupa ce s-a racit, amestecati siropul de zahar cu sucul de coacaze, apoi turnati in damigene sau butoiase care se vor astupa cu dop de fermentatie. Dupa 4-6 saptamani, vinul se trage in sticle care, apoi, se astupa cu dopuri si se pastreaza intr-un loc racoros.

Vin de coacaze negre
Se pregateste la fel si din aceleasi cantitati ca si vinul de coacaze rosii, insa sucul rezultat este mai gros. Coacazele negre contin o mai mare cantitate de vitamina C; este un vin tonic.

Vin de agrise, afine, mure
Pentru aceasta reteta sunt necesare: ...


>>>Cititi continuarea acestui capitol in cadrul ghidului "Cultivarea arbustilor fructiferi in sistem ecologic".


Tags: vin de catinavin de coacazevin de agrisevin de afinevin de mure

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.8 din 5 - 5 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]