Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 competente necesare pentru a deveni un om de afaceri de succes

de Ilinca Dobrescu 23 Oct. 2013 4591
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

S-ar putea sa iti doresti si tu sa devii om de afaceri si sa detii o afacere profitabila. Afacerea te-ar putea ajuta sa iti platesti la timp datoriile, taxele si sa iti acoperi toate cheltuielile. Tot prin intermediul acestei afaceri ai putea sa iti indeplinesti nevoi si dorinte numeroase. Ai putea sa iti dai copiii la cele mai prestigioase scoli din lume si sa iti cumperi o masina superba. Ai putea sa donezi bani catre centre de plasament si sa scoti din datorii prieteni buni.

Ce sa va mai spunem... Poti sa faci multe atunci cand te bucuri de succes pe plan financiar. Insa pentru a ajunge in acest punct, este esential sa ne asiguram ca parcurgem toti pasii necesari.

Iata si care sunt competentele necesare pentru a deveni oameni de afaceri de succes, competente pe care, daca nu le detineti, sa puneti accent pe ele cat mai curand:

1. Planificare si organizare.
Un om de afaceri nu poate sa isi indeplineasca obiectivele daca nu se bazeaza pe un plan bine pus la punct.

Stabiliti ceea ce doriti sa faceti si cum doriti sa arate viitorul dvs. Stabiliti ce obiective doriti sa atingeti si cum credeti ca puteti face acest lucru cat mai rapid si cat mai eficient.

2. Abilitati reale de management strategic. Este usor sa crezi ca poti sa tii sub control un proiect, chiar si un intreg portofoliu de proiecte. Este usor sa crezi ca poti manageria o echipa de profesionisti, chiar si cateva departamente.

In realitate, este mai greu decat ne inchipuim si este esential sa incercam sa devenim cat mai eficienti in acest domeniu. Incepeti de la managementul unui simplu produs, catre management de proiecte si apoi incercati sa vedeti cat de bine va descurcati cand trebuie sa tineti sub control rezultatele unui intreg departament de profesionisti.

3. Orice om de afaceri de succes are nevoie de perspectiva pe termen lung. Daca nu sunteti in stare sa vedeti lucrurile pe termen lung, sansele de succes nu stau de partea dvs. Este vital sa puteti sa ganditi o afacere ca fiind o piramida la baza careia stau obiectivele pe termen scurt. Pe ele se sprijina obiectivele pe termen lung si acestea trebuie, la randul lor, sa sprijine viziunea pe care puneti accentul in afacerea dvs.

Cu alte cuvinte, orice miscare faceti, orice strategie elaborati, orice decizie luati, trebuie sa va ganditi la efectele si impactul lor pe termen lung si cum reusesc acestea sa contribuie la binele intregii afaceri.


sursa foto: freegreatpicture.com


Tags: afacerimanagement afaceriafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Salinele artificiale au un raport considerabil la sanatatea oamenilor din mediul urban. In conditiile in care nu locuiti pe langa Prahova, Sibiu sau...

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]