Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

3 pasi in alegerea culorilor potrivite pentru ambientul clientului tau

de Silviu Marian Banila 15 Dec. 2015 3420
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Tocmai datorita faptului ca nuantele joaca un rol semnificativ in orice ambient si context este important sa nu le alegem in mod amatorist.

Cum sa alegi cele mai bune culori si sa le folosesti cu succes pentru a pune in valoare acel ambient si a crea atmosfera dorita de client?

Iata cei 3 pasi in alegerea culorilor potrivite pentru ambientul clientului tau!

1. Priveste atent locatia in care te afli.
Tine cont de culoarea canapelelor si a draperiilor. Intreba pe client daca are de gand sa pastreze, pe viitor, canapelele si draperiile. Alege o culoare soft pentru fundal, cum ar fi caramel, bej, petit-gris.

Daca clientul doreste ceva mai indraznet, alege albastrul marinaresc, tinand, totodata, cont de lumina in incapere. Unii detesta insa albastrul si galbenul. E bine sa stii de la bun inceput ce nuante nu ar vrea sa vada clientul.

Pont: alege sa decorezi in stil Feng-Shui!
Rolul culorilor si principiile Feng Shui pentru folosirea lor


2. Daca nu gasesti inspiratie in mobilier si draperii, arunca o privire asupra covorului.
Un covor gri se va potrivi intocmai cu nuantele care au gri in compozitie. Griul-albastru si verdele merg bine impreuna, asa cum merg si burgundy-ul cu o tenta de gri.

Culorile pure sunt de regula prea intense si ofera un contrast prea puternic. Desigur, un covor alb sau bej se va potrivi cam cu orice nuanta. in situatia in care podeaua e din parchet, trebuie sa tii cont de culoarea acestuia. Confrunta parchetul cu plansele de proba.

3. Poti sa alegi o nuanta din culorile veselei din sufragerie, a peretilor din bucatarie, a tablourilor de pe holuri, a mobilei din dormitoare sau de ce nu a caramizii cu care este decorat semineul impozant din centru.

Exista si varianta culorii tale, una de avarie. E undeva intre alb si galben, nici prea alb, nici prea galben. Poti sa studiezi, de exemplu, culorile complementare pe paleta de culori. Complementarul lui verde este rosu sau portocaliu (scala hue). Nu exista substitut pentru invatarea rostului culorilor si teoriile legate de acestea, in afacerea cu picturi murale.

Gasesti sute de carti despre designul interior, pretutindeni. Permite-i clientului sa analizeze mostrele de culoare achizitionate de la magazinul de vopseluri. Confrunta diferitele planse cu mobila, draperiile, covorul etc.

Determina-i pe acestia sa aleaga 3 nuante, de la care sa pornesti. Realizeaza planse de proba in aceste nuante si ia o decizie asupra tehnicii folosite: vei folosi lavetele, buretele, mistria, trafaletul, pensula? Intotdeauna sa le lasi la client, pe parcursul noptii. Astfel, va avea ocazia sa vada cum se „descurca” aceste culori in diferite ipostaze de lumina, umbra, penumbra.


Pont: alege sa decorezi in stil Feng-Shui!
Rolul culorilor si principiile Feng Shui pentru folosirea lor



Tags: clientidesigndesignerculorialegerea culorilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Restaurantele vor fi obligate sa ofere gratuit apa clientilor

de Bianca Tila
21 Mar 2024
Restaurantele, barurile, cantinele si firmele de catering vor fi obligate, prin lege, sa le ofere apa potabila clientilor care vor cere acest lucru....

Covrigarie. Cine sunt clientii si cum ii atrageti?

de Idei de afaceri
19 Apr 2024
Consumatorii de covrigi fac parte din toate categoriile sociale, avand orice varsta. Segmentul de piata reprezentativ este alcatuit...

5 avantaje ale magazinului online: 24/7 deschis pentru un numar mai mare de clienti

de Idei de afaceri
01 Iul 2022
Industria tehnologica se dezvolta pe zi ce trece atat de repede incat nu ne mai gandim la bani atunci cand platim un produs, ci la card, telefon sau...

Vrei sa incepi o afacere ca designer? Primul pas in afacere este ...

de Silviu Marian Banila
08 Dec 2015
Ganditi-va la infinitatea de posibilitati pe care le puteti avea, punand temeliile unui business artistic. Dincolo de caracterul independent, aveti...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]