Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

5 tipuri de trandafiri de gradina cu care poti face afaceri profitabile

de Teo Manole 13 Mai. 2016 6604
4.07 din 14 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In categoria trandafirilor vechi europeni de gradina, incadram cinci clase de trandafiri: Gallica, Damask, Alba, Centifolia si Moss.

1. GALLICA
Trandafirii Galica sunt cei mai vechi trandafiri cultivati in Vest si care au supravietuit caderii Imperiului Roman. Acestea se formeaza ca niste tufe verticale cu tepi fini, care capata culoarea rosu inchis in timpul toamnei, si sunt extremi de vigurosi. Sunt toleranti cu soluri mai putin fertile. Mirosul variaza. Cand cresc pe sol propriu pot ajunge pana la 120 x 120m.


2. DAMASK
Acesti trandafiri au fost cultivati de catre romani, si ar fi disparut daca nu ar fi ajuns in grija manastirilor europene care i-au cultivat in scopuri medicinale. Aceasta specie este mai mare decat Gallica.

Sunt cunoscuti dupa mirosul puternic si dupa faptul ca infloresc intens in luna iunie. Culoarea lor vaiaza de la alb la roz puternic. Sunt extrem de vigurosi, nu au probleme cu posibilele boli si nu au nevoie d eo ingrijire speciala.


3. ALBE
Sunt cunoscuti ca “Trandafirii albi ai lui Shakespeare”. Sunt vestiti pentru mirosul lor placut si moale. Pot atinge pâna la 7-8 m, fiind cei mai inalti dintre trandafirii vechi europeni de gradina. Culoarea lor nu este neaparat alba, ci pot fi chiar roz. Infloreste o singura data in mijlocul verii. Prefera sa cresca in jurul copacilor inalti.

4. MOSS
Acesti trandafiri au aparut ca o ramura a Centifolilor, in timpul secolului XVIII. Sunt mai sensibili si infloresc vara devreme. Culoarea florilor variaza intre alb si rosu intens(stacojiu).


5. CENTIFOLIA
Acesti trandafiri se numesc “trandafiri cu sute de petale”, sau “trandafirii varza”, facuti faimosi de crescatoarii germani. Au frunze numeroase si sunt foarte rezistenti.

Infloresc o singura data in timpul verii si sunt recunoscuti pentru desimea petalelor florii. Culoarea variaza intre roz inchis si culoarea lavandei.






Tags: afaceri profitabiletrandafiri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.07 din 5 - 14 voturi.

Articole conexe

Avantaje si dezavantaje pentru 3 idei de afaceri profitabile

de Florin Amariei
09 Iul 2019
Am observat in ultima vreme un apetit crescut al cititorilor nostri pentru idei de afaceri profitabile, asadar ne-am hotarat sa va prezentam avantaje...

4 idei de afaceri profitabile in mediul rural

de Florin Amariei
19 Nov 2019
Gasesti mai jos 4 idei de afaceri profitabile in mediul rural si pe care le poti dezvolta folosind fonduri europene. In primul rand, retinem ca...

Frumoase afaceri cu trandafiri. Peste 200 de specii, ai de unde alege!

de Silviu Marian Banila
25 Sep 2020
Trandafirii: cui nu-i plac si cine nu ii cumpara? Cate inimi nu au vindecat? Ei bine, revenind cu picioarele pe pamant, desi trebuie sa aducem in...

Din struguri, afaceri profitabile cu agurida si peltea - bunatati din natura

de Idei de afaceri
18 Mar 2015
Cu produse unice pe piata precum sucul de Agurida sau pelteaua de struguri Merdenchi, familia Grigoriu face astazi profit frumusel. Retete locale...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]