Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afacere ia domiciliu - realizarea de CD-uri muzicale cu titluri la cerere

de Mirela Rosu 18 Sep. 2014 3669
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

In ciuda faptului ca piata muzicala propune CD-uri cu tot felul de selectii gen "Best of..." sau "Hituri 2014", aceste selectii nu satisfac decat intr-o anumita masura cerintele clientilor.

Fiecare dintre acesti clienti ar dori ca de pe CD-ul respectiv sa fie eliminate anumite melodii (doua-trei) si sa fie inregistrate in schimb altele, conform preferintelor sale personale. Si cum nu prea se gasesc doi oameni cu exact aceleasi preferinte, era clar ca trebuia sa apara o oferta care sa rezolve aceasta problema, multumind absolut fiecare client in parte. 
 
Aceasta oferta consta intr-un serviciu personalizat, prin care clientului i se realizeaza un CD strict pe gustul lui, care contine numai melodiile pe care el le-a indicat intr-o comanda prealabila. Si, pentru ca multumirea sa fie maxima, clientii pot lansa comanda in cel mai comod mijloc cu putinta – prin Internet.

Ei aleg on-line, cu un simplu click al mouse-ului, titlul cantecului preferat, asculta un fragment de proba al acestui cantec si apoi isi aduna toate cantecele dorite pe un singur CD, urmand sa primeasca intr-un interval acceptabil de timp CD-ul lor personalizat.
 
Venituri si cheltuieli
 
Principalele cheltuieli in aceasta afacere sunt cele legate de plasarea datelor pe Internet, de plata drepturilor de autor si de actiunile de promovare. Veniturile unui ofertant de CD-uri la cerere depind de patru factori:
 
1. Baza de titluri muzicale. E indicat sa nu se ofere on-line un repertoriu care sa acopere toata gama de potentiali clienti, ci numai anumite grupuri-tinta.
 
2. Serviciile suplimentare. Printre aceste servicii se numara, de exemplu, furnizarea unor informatii despre interpreti, instrumente si stiluri de muzica. Se recomanda, de asemenea, sa se realizeze si un „forum de discutii” pe pagina de web. Aici clienti pot, pe de o parte, sa-si exprime satisfactia (sau criticile), iar pe de alta parte pot sa afle informatii cu privire la manifestarile muzicale actuale.

Un serviciu de contact prin e-mail  permite clientilor sa trimita firmei diverse comentarii. Si nu in cele din urma, acest sistem poate functiona ca un sistem de informare individuala si rapida a clientilor: imediat ce un nou titlu a fost introdus in baza de date, el este trimis automat intregului grup-tinta. 
 
3. Sistemul de plati. Intreprinzatorul trebuie sa evite neaparat expedierea CD-urilor numai pe baza de factura. Este posibil sa nu-si primeasca niciodata banii, din acest motiv trebuie sa astepte pana cand banii pentru respectiva comanda i-au intrat in cont si numai dupa aceea sa inregistreze CD-ul si sa-l expedieze. 
 
4. O adresa pe web usor de retinut. Firma trebuie sa detina o adresa de Internet usor de retinut, de exemplu www.customdisc.com. Aici, clientul nu trebuie sa caute prea mult ceea ce doreste. Pagina trebuie sa fie foarte clar structurata, pentru a facilita cautarea, alegerea stilurilor, interpretilor, melodiilor, apoi ascultarea de proba prin intermediul programului „Real Player” si in cele din urma umplerea “cosului virtual” cu melodiile alese. 
 


Tags: cdcduri muzicalecduri personalizateafacere

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

4 plus 1 sfaturi pentru o afacere de succes

de Florin Amariei
15 Mar 2021
Iti doresti sa ai succes cu afacerea ta? Retine aceste 4+1 sfaturi pentru un business care iti aduce banii doriti! Simplul fapt ca ai gasit o idee...

6 pasiuni pe care le poti transforma rapid in afacere

de Florin Amariei
01 Ian 2020
Orice om are o pasiune pe care si-o pune in practica din cand in cand. Sunt momentele acelea cand simti ca te linistesti facand fix ceea ce iti...

Afacere cu partenerul de viata

de Florin Amariei
05 Feb 2020
Pornirea unei afaceri cu partenerul de viata suna minunat in teorie, dar practic, lucrurile nu stau atat de simplu. Inainte de a face pasul cel...

Cresterea albinelor - o afacere de viitor

de Florin Amariei
23 Aug 2018
Cresterea albinelor este activitatea care da practicantilor numeroase satisfactii. Iubitorii de stuparit, sunt oameni de toate varstele si profesiile...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]