Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Afaceri, cariera si viata personala: Cum sa prinzi un mincinos?

de Adela Simonescu 04 Sep. 2012 2870
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ce ne-am dori sa fim precum un detectiv CIA! Ne-am dori sa putem "citi" pe oricine care ar vrea sa ne minta, fie ca este un candidat pentru o pozitie deschisa in cadrul companiei noastre, un angajator care vrea sa ne duca de nas cu un salariu care nu se va adeveri niciodata sau cu un partener de viata care nu are de gand sa respecte o relatie serioasa din capul locului.

Iata cateva sfaturi care va pot ajuta sa "detectati" minciunile, sfaturi oferite de o fosta formatoare CIA, Janine Driver, pentru INC:

1. Daca puneti o intrebare care cere un raspuns de genul "Da" sau "Nu" si primiti un raspuns care nu contine aceste cuvinte, atunci se poate sa aveti o problema
. Ati intrebat daca candidatul dvs a furat vreodata de la vreun fost angajator si raspunsul este unul ca acesta: "Un astfel de lucru ar fi inacceptabil."? Atunci se poate sa primiti un semnal ca persoana cu care aveti de-a face nu este total sincera.

2. Observati persoana cand se comporta normal si sigur spune adevarul si observati diferentele cand aveti indoieli. Nu va mai priveste in ochi? Incepe sa isi ascunda gura, sa isi miste privirea dintr-o parte in alta, sa se scarpine, sa se agite fara motiv?

3. Puneti intrebari mai in profunzime. Ati intrebat un candidat pentru un post de ce are o pauza atat de lunga intre doua joburi si primiti un raspuns vag sau dupa o pauza de gandire?

4. Intrebati interlocutorul daca va spune adevarul? Multi se vor enerva si multi vor spune ca au mintit. Aceasta intrebare ii face pe multi sa cedeze nervos si sa spuna tot ce au de spus.



sursa foto: www.1033ampradio.cbslocal.com


Tags: mincinoscum prinzi un mincinoscandidat mincinos

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]