Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ai idee care sunt angajatii care te costa cel mai mult?

de Maria Nicutar 06 Iun. 2013 2604
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Lenesii, cei care amana si fac treaba de mantuiala, fumatorii care isi iau pauze lungi ca sa isi savureze cafeaua la tigara, cei care extrag informatii din companie pentru uz personal, cei care mint in CV-uri si cei care isi atata colegii sa isi exprime nemultumirile!

Cu siguranta ca ati fost si angajati, inainte sa fiti angajatori. In caz contrar, va spunem din start ca ati pierdut enorm! Trebuie sa fi fost si de partea cealalta parte a baricadei pentru a intelege lucrurile 100% corect!

Cat despre oamenii care ne costa cel mai mult, o opinie eronata este sa privim catre cei care detin cele mai mari salarii. Cu siguranta, nu poti sa crezi ca un om care munceste enorm si iti aduce incasari mari reprezinta pentru tine o cheltuiala. Este, de fapt si de drept, o investitie extrem de profitabila.

Si cam asa sunt toate relatiile noastre cu angajatii nostri. Sunt investitii pe care le facem in contul afacerilor noastre. Si unele investitii se dovedesc a fi mai bune, altele mai putin inspirate! Nu ai cum sa reusesti intotdeauna, asa ca te straduiesti sa obtii cele mai bune rezultate.

Haideti sa vedem si care sunt cateva dintre cele mai lamuritoare exemple de investitii neinspirate:

1. Angajatii care sunt prea lenesi sa isi indeplineasca sarcinile si lasa lucrurile nefacute sunt cei care ne costa enorm de multi bani.
Fiindca sunt prea lenesi sa poarte o conversatie amabila cu un client (aparent nesemnificativ, insa, in realitate, un mare magnat care ar putea deveni client fidel), il pierd. Automat, pierdem bani. Acesta este doar un exemplu care sa va arate ce face lenea din om si in compania in care acestia lucreaza (sau se prefac ca lucreaza).

2. Angajatii care amana tot felul de sarcini si proiecte. Sa intelegem de la bun inceput ca aici nu discutam despre lene. Intre lene si procrastinare este o diferenta de la cer la pamant, o totala diferenta. Cu alte cuvinte, daca amani, nu inseamna ca o faci din lene, ci din diverse motive si pretexte. Nu te apuci sa lucrezi la acel raport pentru ca ... ti-e foame, pentru ca mmmmmhmhm ai un telefon de dat, pentru ca mhmhmhm acum trebuie sa speli vasele samd.

La final, oamenii care tot amana sunt cei care au doua optiuni finale:

- pana la urma, pe ultima suta de metri, isi dau seama ca treaba este groasa si trebuie sa puna mana sa munceasca (probabil intr-un atac de panica totala si vinovatie deplina). Rezultat final: ati pierdut timp si bani cu un proiect care fi fost finalizat de altcineva si cu rezultate exceptionale!

- chiar si pe ultima suta de metri, isi mai gasesc cateva pretexte sa nu se apuce de munca. Si, desigur, termenul limita este extins sau proiectul se anuleaza total. Rezultat final: ati pierdut timp si bani!

3. Angajatii negativisti, pesimisti, care se plang mereu, care incearca sa isi porneasca colegii unii asupra altora, care incita la conflicte samd. Si acestia sunt oameni de care ne putem lipsi cu siguranta, angajati care ne costa foarte multi bani pentru ca actiunile lor devin factori declansatori pentru nemultumiri, conflicte, demisii si nu numai!


Sa aveti succes si parte de angajati de top!

sursa foto: www.sxc.hu


Tags: angajatii care te costa multangajatii ma costa multangajati nevalorosiangajati inutili

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]