Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cat de profitabila este productia cretei si cum poti infiinta o afacere cu un capital redus

de Andrioae Ruxandra 21 Iul. 2014 2991
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Desi se folosesc tablele ecologice si markerele in din ce in ce mai multe tari, creta este inca utilizata pentru a preda elevilor in scoli, ceea ce inseamna ca acest "instrument" de predare cu care ne-am obisnuit cu totii are inca destule cereri.

 
Pe langa faptul ca este folosita in scoli, creta este folosita si de croitori, de producatorii de mobila, de muncitori in constructii, de fabricantii de masini etc. Pentru inceput, trebuie sa analizezi piata si sa verifici daca este destul de larga astfel incat tu sa-ti sustii afacerea pe termen lung. Una dintre cele mai comune greseli ale antreprenorilor este sa fie ferm convinsi ca afacerea va reusi, fara sa analizeze fezabilitatea afacerii. 
 
Este important sa iti faci planul de afaceri, fara el este imposibil sa obtii finantarea investitorilor si sa ai o ordine clara a obiectivelor si scopurilor. 
 
Cat despre sursele de finantare, poti sa soliciti imprumuturi prietenilor sau familiei, sau, in cel mai urgent caz, investitorilor, care nu vor fi interesati de afacerea ta daca nu esti destul de credibil si daca nu ai un plan de afaceri concret si pus la punct. Vei avea nevoie de bani pentru a face rost de echipamentul necesar producerii cretei, inclusiv de creta, care este materialul de baza. Apoi, pune pe hartie si faptul ca marketingul implica niste costuri, asadar trebuie sa ai finante minime.
 
De obicei, firmele care produc creta ar vrea sa fie in apropierea scolilor pentru a facilita distribuirea cretei, dar nu esti obligat sa te afli in apropierea unei scoli, pentru ca poti distribui produsele tale oriunde este nevoie.
Echipamentul consta in: forme pentru creta, razatoare, pensule, uscator, manusi si ambalaje din carton sau pungi de nailon.
 
Trebuie sa gasesti furnizori de incredere care sa nu te lase balta si sa fie langa tine ori de cate ori ai nevoie. Pe langa asta, trebuie sa faci rost de: carbonat de calciu, ulei de gatit (combinat cu kerosenul ajuta la modelarea cretei si o ajuta sa nu se blocheze in interiorul formei), culori precum albastrul ultramarin (asa vei oferi cretei orice culoare crezi ca se potriveste), apa purificata pentru amestecul solutiilor. 
 
Strategiile de marketing intervin atunci cand ai totul pus la punct si esti gata de distribuit creta in librarii, scoli sau oriunde mai este nevoie. Sigur ca vei avea nevoie de angajati priceputi, care sa aiba cunostinte de chimie si sa stie ce trebuie sa faca la ambalat. Pentru inceput, te poti descurca daca ai alaturi unul sau doi parteneri de afaceri. 
 
Pentru a te putea extinde, oamenii trebuie sa afle de tine si sa cumpere produsele tale. Odata extinsa, afacerea ta va aduce din ce in ce mai mult profit, ceea ce este cumva ciudat, pentru ca afacerea nu solicita la inceput costuri foarte mari.
 
Sursa: www.mytopbusinessideas.com
 


Tags: afacericretaafaceri cretaproductie cretaafaceri miciantreprenoriplan de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]