Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce idei de afaceri mai renteaza in 2012 si cum se da startul?

de Adela Simonescu 07 Feb. 2012 5263
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ideile de afaceri mici si simple vor fi la mare cautare in anul 2012, acest lucru este clar si de netagaduit. Faptul ca pe timp de criza se cauta o stopare sau o incentinire a ciclului de investitii nu este unul necunoscut si acest lucru ar trebui sa ne puna pe ganduri si pe noi. In consecinta, daca este sa mai pornim afaceri profitabile, ne orientam catre ideile de afaceri mici, catre proiectele care nu ne arunca in mainile bancilor, catre proiectele care se pot creste pe baza economiilor noastre personale.

In primul rand, vor renta ideile de afaceri mici si concentrate pe domeniul online, pe domeniul handmade. Sunt deosebit de multe idei de afaceri pe care le puteti valorifica in acest sector, de la afacerile profitabile din domeniul confectionarii decoratiunilor si ornamentelor pentru Craciun, la cele de realizare a sapunului naturale sau la cele de confectionare de bijuterii din materiale semi-pretioase.

Apoi urmeaza un val de idei de afaceri mici in mediul online. Putem sa ne orientam catre freelancing, catre oferta de servicii de consultanta, pentru cei cu specializari si acreditari serioase intr-un domeniu de referinta.

Se vor mai dovedi afaceri profitabile si idei de afaceri cu magazine online pe nise bine puse la punct. Fie ca dorim sa vindem e-book-uri, aplicatii software, tutoriale, carti rare, obiecte de colectie sau suveniruri, toate pot inregistra vanzari serioase atunci cand le promovam in mod activ.

In alta ordine de idei, vor mai renta si ideile de afaceri mici ce pot fi valorificate de la domiciliul personal si cele care pot fi mutate la domiciliul personal de la birouri si din ateliere. Nu ne mira faptul ca multi antreprenori au inceput de 2-3 ani sa isi mute afacerile acasa, sa le restranga si sa se concentreze pe serviciile si produsele care isi scot banii. Este o tranzitie normala, naturala pe timp de criza si avantajele sunt majore pentru cei care isi pot desfasura munca de acasa.

Cum se da startul la afaceri in 2012? Prima regula ne spune sa pornim gradual, treptat. Nu ne avantam in proiecte pe care nu le-am verificat, evaluat, testat alaturi de consultanti si experti, nu investim bani in mod necontrolat, nu investim multi bani dintr-un foc, nu demaram afaceri complexe si pe care sa nu le putem sustine. Este intotdeauna un pas inteligent sa incercam sa ne demaram afacerile de pe pas micsorat, cu resursele financiare pe care deja le avem la dispozitie si chiar in paralel cu locul actual de munca.

Acestea sunt precautii necesare pe timp de criza, surse de siguranta pentru afaceristii care nu isi permit sa dea gres in afacerile lor.


Tags: idei de afaceriidei afaceriidei de afaceri miciidei de afaceri profitabileafaceriafaceri miciafaceri profitabile

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]