Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Confectionarea lumanarilor - Matritele necesare

de Ideideafaceri.ro 09 Sep. 2011 9413
5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Afacerile de confectionare a lumanarilor sunt afaceri mici, in majoritatea lor. Initiatorii acestor mici afaceri pleaca, in general, de la hobby-ul de a confectiona lumanari si ajung sa realizeze ca si o mica productie de lumanari de calitate ii pot ajuta sa isi extraga veniturile de care au atat de mult nevoie, mai ales acum, in contextul crizei economice. Afacerile de confectionare de lumanari nu sunt afaceri complexe, care sa necesite capital urias de investitii sau angajati.

Mai mult, aceste afaceri cer creativitate si o putere mare de exprimare a imaginatiei in confectionarea celor mai atragatoare produse finale. Iata cateva date referitoare la matritele de care veti avea nevoie pentru a va da o forma reusita lumanarilor pe care le confectionati.

Matrița este un vas al cărui interior reproduce forma unui obiect. Prin topirea, turnarea, răcirea și solidificarea cerii într-un astfel de vas se pot obține lumânări. Matrițele pentru lumânări pot fi făcute pe cale industrială sau pot fi improvizate.

Datorită simplității constructive și materialelor ieftine sau ocazionale, care sunt necesare realizării lor, matrițele improvizate pot constitui mijloace de lansare pentru oricare începător în arta confecționării lumânărilor. Față de efortul depus și timpul consumat, rezultatele lucrului cu asemenea matrițe sunt adeseori spectaculoase.

Cu câteva zeci de ani în urmă nu existau decât foarte puține tipuri de matrițe destinate confecționării lumânărilor. Astăzi este disponibilă o largă varietate de matrițe de metal, plastic flexibil sau cauciuc.

Fiecare din aceste tipuri de matrițe prezintă anumite avantaje. Astfel, matrițele de metal sunt potrivite pentru confecționarea lumânărilor groase, cu suprafață netedă, margini ascuțite și bine definite, în timp ce matrițele de cauciuc pot reproduce detalii de suprafață împosibil de obținut pe altă cale.

Cele mai des întâlnite sunt matrițele de metal. Acestea pot fi dintr-una sau mai multe părți. Dacă sunt întreținute cu atenție, matrițele de metal au o durată lungă de viață.
Matrițele de plastic (care „se decojesc“) au, de obicei, două părți identice care se îmbină pentru a crea o formă tridimensională.

Majoritatea matrițelor făcute din mai multe bucăți sunt prevăzute cu cleme speciale care fac posibilă strângerea, împiedicând astfel scurgerea cerii topite.
Matrițele de cauciuc pot avea forme simple sau complicate.
Ele sunt despicate în părțile laterale, care se desfac atât cât este nevoie pentru scoaterea lumânării. Deoarece se manipulează ușor, acest tip de matriță este folosit de fabricanții de lumânări cu volum de producție mare.

Se pot improviza matrițe din diverse cutii care se găsesc în orice casă: cutii de lapte, cutii de înghețată, cutii de conserve etc. Acestea nu trebuie să prezinte îndoituri prin care se poate scurge ceara. De asemenea, se pot improviza matrițe punând nisip într-un vas și făcând forme în nisipul în care se va turna ceară fierbinte. care se va turna ceară fierbinte.

În oricare din aceste cazuri, matrițele trebuie să suporte greutatea cerii și să reziste la temperature ridicate, fără să se înmoaie, să se deformeze sau să se găurească. Pentru a preîntâmpina deformarea, care poate să apară în timpul turnării cerii, matrițele de carton se consolidează lipind bandă adezivă în jurul lor.
 
Aflati toate informatiile specializate de care aveti nevoie pentru a va demara o afacere banoasa si placuta in acest domeniu, cu un ghid realizat de experti din domeniul confectionarii lumanarilor decorative! Ghidul este disponibil aici.


Tags: afacerilumanariafaceri lumanarilumanari decorativeconfectionarea lumanarilor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]