Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cresterea ratelor si gastelor pentru productia de oua

de Ideideafaceri.ro 15 Iun. 2012 5565
3.63 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Cresterea pasarilor pentru productia de oua se preocupa in primul rand de rasele de gaini, dar si de rate si prepelite, deoarece si acestea se pot exploata pentru oua ca productie principala. Productia de oua este foarte importanta, Insa si in asigurarea reproductiei tuturor pasarilor si in consecinta, pentru obtinerea celorlalte productii ale acestora: carne, ficat gras, grasime, pene etc.

Cresterea ratelor si gastelor pentru productia de oua este o activitate complexa, care necesita cunostinte variate din urmatoarele considerente:

– particularitatile biologice, de crestere si de intretinere diferite ale celor 4 specii;
– caracterul complex al productiei de oua in comparatie cu celelalte productii animale;
– metabolismul pasarilor, care face ca ele sa reactioneze foarte repede si intens (mai ales cele din rasele usoare), la cea mai mica modificare a conditiilor de mediu;
– gradul inalt de climatizare a adaposturilor, mecanizare si automatizare a acestora in cazul cresterii in sistem intensiv, care scoate pasarile aproape integral de sub influenta conditiilor de mediu exterior;
– cresterea in efective mari, care pot ajunge la sute de mii de pasari pe ferma etc.

Toate acestea impun o temeinica pregatire a crescatorilor, specializarea lor pe ramuri si directii de exploatare, o permanenta documentare cu ultimele rezultate obtinute in cercetarea stiintifics si in productie.

Ouale sunt cunoscute ca alimente avand calitate superioara, precum si pentru incubatie, care contribuie la obtinerea productiei de carne si a noilor generatii avicole.

Greutatea oului este o insusire importanta care intereseaza atat pe producatorul de oua pentru consum sau de incubatie, cat si pe consumatorul de oua in coaja sau in industria agroalimentara. Greutatea oualor variaza in limite foarte largi in functie de specie, intre 70 si 90 g la rata si intre 150 si 200 g la gasca.


>>>Cititi mai multe detalii referitoare la cresterea ratelor si gastelor pentru productia de oua si aflati care sunt cele mai bune rase producatoare de oua in cadrul ghidului "Cresterea ratelor si gastelor".


Tags: cresterea ratelor si gastelorrate si gastecrestere raterate si gaste ouaoua rate

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.63 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]