Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Csaba Konrad Kolbaszer - Antreprenorul care detine cea mai mare plantatie bio de goji din Europa

de Victor Oancea 28 Mar. 2013 6378
4.33 din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O afacere cunoscuta in China si Spania a inceput sa prinda si la romani, de cativa ani incoace. Discutam despre cultivarea arbustilor fructiferi Goji, arbusti miraculosi pentru productia lor de fructe bogate in antioxidanti.

Tanarul de 22 de ani si-a infiintat plantatia de Goji si are de gand sa o dezvolte fiindca cererea pentru fructe goji este foarte mare pe piata din Romania si pe piata externa.

Antreprenorul a primit din Canada 50.000 de seminte din care a obtinut 2.000 de bucati de plante din care a format o pepiniera. Aceasta a fost baza sa genetica pentru inmultirea plantelor, noteaza publicatia Wall-Street.ro.

Tanarul a plantat o suprafata de 2,5 ha cu arbusti goji "care s-au adaptat perfect conditiilor autohtone", noteaza Csaba Kolbaszer. Anul acesta, antreprenorul spera sa isi extinda plantatia cu inca 2,5 ha, ajungand la o suprafata totala de 5 ha.

Conform antreprenorului, un hectar amenajat, de plantatie de goji a cerut cheltuieli de 8.000 - 10.000 de euro. In acelasi timp, pretul plantelor pentru un hectar este de 12.000 - 13.000 de euro, mai noteaza Wall-Street.ro.

Plantatia bio detinuta de Csaba Kolbaszer este cea mai mare din Europa si foarte mult a contat tehnologia utilizata. In cazul arbustilor sai, polenizarea este realizata de albine.

Plantatia antreprenorului nu ofera doar cantitati impresionante de fructe, ci si materie prima pentru ceai de calitate inalta. Afaceristul a obtinut, in urma taierilor de rarire, pe langa butasi, si frunze si vlastari tineri. La recomandarea unui cercetator din Germania, tanarul a folosit frunzele si vlastarii tineri pentru realizarea de ceai verde.


Pentru cei interesati sa isi dezvolte o plantatie de GOji, exista un ghid practic ce va ofera informatii esentiale. Ghidul este disponibil si aici >>>


Tags: gojiafaceri gojiplantatie goji

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]