Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Cum obtii bani pentru afacerea ta din crowdfunding?

de Maria Nicutar 16 Mar. 2014 3012
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Din pacate, in Romania, multe concepte ajung greu si reusesc cu multa dificultate sa penetreze mentalitatea si felul de a fi cu care ne-am obisnuit.

Peste hotare, conceptul este in plina dezvoltare si la fiecare doua sute de cuvinte, sigur auzi macar o data pe cineva care sa iti spune ca afacerea lui s-a bazat, macar o data, si pe crowdfunding.

Cum explicam conceptul? Crowd inseamna masa de oameni, aglomerare de persoane. Funding inseamna finantare. Cu alte cuvinte, un viitor antreprenor are sansa sa primeasca finantare de la o masa de oameni pe care, de cele mai multe ori, nu ii cunoaste.

Dar la ce bun? Interesanta intrebare. Este o intrebare normala si cu totul naturala. Trebuie sa stii ce primesti in schimbul ajutorului pe care il oferi. Si evident ca nu putem sa discutam doar despre placerea ca ai ajutat si ca poate datorita sprijinului tau, faci un om fericit si apoi poate faci si lumea un loc mai bun in care sa traim cu totii.

In mod concret, cei care ajuta cu bani un viitor antreprenor, prin crowdfunding, primesc in schimb ceva din partea beneficiarului. De la multumiri si pana la produse, de la mentionari in presa si pana la servicii gratuite odata ce afacerea va fi pusa pe picioare, fiecare are cate ceva de castigat!

"Ca sa deschid o fotografie sa o editez trebuie sa apelez la shortcut-ul CTRL+O care inseamna open. Exact acelasi lucru, am sa inchid aceasta fereastra si acelasi lucru il poate face aceasta tastatura prin apasarea unui singur buton", explica Sorin Neica, un antreprenor de 35 de ani, din Brasov. A vrut sa faca munca fotografilor mult mai simpla, prin intermediul unei tastaturi. Pentru a  obtine finantare, Sorin si-a postat proiectul pe o platforma din Statele unite. In 20 de zile a strans 24.000 de dolari, noteaza Incont.

Tanarul a oferit multumiti speciale pe o reteta de socializare si chiar si tastaturi, totul prin crowdfunding.

Un alt exemplu de situatie cand conceptul de crowdfunding functioneaza este cel reprezentat de doi tineri ambitiosi, care si-au deschis o sala de escalada. Prin intermediul unei platforme de crowdfunding din Romania, au strans intr-o luna mai mult de 2000 de lei.

Putin, mult, conteaza ca banii le-au prins bine.

"Practic, noi ofeream fiecarei persoane care ne dadea un banut o recompensa, incepand de la intrari la sala de escalada pana la abonamente, cursuri si iesiri la munte. Cu banutii adunati, am cumparat prizele astea pe care le vedeti, care se folosesc in escaladarea in sine si pot sa zic ca ne-au prins foarte bine", explica Vlad Capusan.

Cu siguranta ne aflam la inceput de drum, in ceea ce priveste influenta conceptului de crowdfunding in Romania. Conteaza ca multi romani stiu de existenta sa si de beneficiile sale.

Crestemidei.ro, multifinantare.ro, wearehere.ro sunt doar trei dintre platformele de crowdfunding din Romania.

La mai multe!


sursa foto: www.freegreatpicture.com




Tags: crowdfundingidei de afaceriafacerifinantare afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]