Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri de viitor: Cum ne deschidem un anticariat!

de Adela Simonescu 19 Aug. 2012 9098
4 din 17 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Chiar daca viitorul cartilor pare ca va fi digitalul, tot vom avea nevoie de numeroase carti, unele mai vechi si mai rare, mai greu de gasit in format digital. Aici intervine anticariatul, magazinul de carti pe care numerosi romani il frecventeaza.

O astfel de idee de afaceri se pune destul de simplu si rapid pe picioare. Avem nevoie de atentie catre anumite aspecte esentiale pentru succesul acestei afaceri. Iata cateva detalii esentiale de care sa tineti cont cand va doriti sa consolidati o astfel de afacere de viitor:

1. Realizati un plan de afaceri cu informatii esentiale, informatii precum:
ce servicii si produse veti oferi, ce audienta-tinta detineti si ce caracteristici au consumatorii dvs ideali, ce competitori veti avea, cum va veti promova produsele si serviciile ( comercializare, inchiriere), ce capital va este necesar, ce autorizatii trebuie sa obtineti, ce locatie ar fi ideala pentru o astfel de afacere, de cati angajati aveti nevoie samd.

2. Asigurati-va ca stiti toate detaliile referitoare la legislatia in vigoare, detalii despre autorizatiile si avizele pe care sa le obtineti.

3. Identificati o locatie potrivita pentru anticariatul dvs, in cazul in care nu doriti o platforma online in mod exclusiv.
Tineti cont de faptul ca un anticariat poate functiona si online cu maxima eficienta. Cel mai des, majoritatea celor care cauta o anumita carte mai greu de gasit vor incepe cu mediul online, cu o simpla cautare intr-un motor precum Google. De aici incepe intreaga aventura si in cazul in care dvs sunteti singurul care detine cartea dorita, ei bine, v-ati facut rost de un client potential sau de unul activ.

4. Formati stocul de carti. Este esential sa cercetati mediul online cat mai in profunzime. Exista numeroase persoane care cauta sa isi vanda cartile, unele mai vechi si mai rare, mai mult sau mai putin valoroase. Cu toate acestea, mediul online ramane un loc bun din care sa incepeti cautarea cartilor de care aveti nevoie.

5. Promovati-va afacerea in mediul online si in mediul offline. Aveti nevoie de un website, de un simplu blog, de o pagina de Facebook, de un cont pe Pinterest si nu numai. Incercati sa raspanditi vestea deschiderii anticariatului dvs in cadrul forum-urilor specializate in acest domeniu si sa raspanditi flyere in zona apropiata de locatia in care este amplasat anticariatul.



Mult succes!


Tags: afaceriplan de afacericum deschid un anticariatafaceri anticariat

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 - 17 voturi.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]