Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Idei de afaceri in domeniul consultantei de afaceri

de Maria Nicutar 08 Iun. 2012 3582
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Serviciile de consultanta in afaceri reprezinta viitorul mediului business si acest lucru nu mai este o necunoscuta pentru nimeni. Intr-o lume guvernata de riscuri, probleme, decizii strategice, investitii mai mult sau mai putin inspirate, consultantii de afaceri abili fac regulile in cel mai adevarat sens.

Haideti sa aruncam un ochi peste patru dintre cele mai profitabile si de viitor idei de afaceri in domeniul consultantei de afaceri:


1. Servicii de consultanta pentru demararea unei afaceri.
Sa recunoastem faptul ca si noua ne-au venit idei de afaceri la un moment dat. Poate am visat sa ne deschidem o cafenea frantuzeasca, un restaurant cu specific pescaresc, o afacere acasa, o afacere online samd. Ce s-a intamplat cu visul nostru? Majoritatea au renuntat la aceste idei de afaceri din cauza lipsei de capital, din cauza lipsei de timp sau a cunostintelor necesare pentru demararea, conducerea, sustinerea si dezvoltarea proiectului in cauza.

Aici intervin consultantii care ne ajuta sa dam un start-up corect unei afaceri. Ei ne ajuta sa cautam si cele mai viabile modalitati de finantare, documentatia necesara pentru demarare, sa obtinem autorizatiile necesare si sa ne asiguram ca profiturile vor fi de partea noastra.

2. Servicii de consultanta pentru un exit strategic dintr-o afacere. Strategia de exit trebuie gandita si bine pusa la punct inca din momentul in care proiectam planul de afaceri. Este esential sa stim cum vom intra intr-o afacere si cum vom iesi, in cazul in care lucrurile nu iau turnura dorita.

De asemenea, este esential sa luam cea mai buna decizie alaturi de specialisti, de profesionisti, de consultantii care ne pot ajuta sa determinam cea mai buna maniera de a iesi dintr-o afacere cu un castig major de partea noastra si cu impact negativ absent sau cat mai minor de partea angajatilor si partenerilor de afaceri. Si acestea sunt idei de afaceri care merita valorificate, dat fiind faptul ca intotdeauna, indiferent daca suntem pe timp de criza sau nu, vor exista situatii in care un exit se cere.

3. Servicii de consultanta pentru transformarea unei afaceri in franciza. Francizele reprezinta oportunitati de afaceri care ne tenteaza extrem de mult. Cautam sa ne transformam afacerile in franciza sau sa preluam o franciza cat mai avantajoasa. In cazul in care dorim sa facem transferul unei afaceri catre sistemul de franciza, lucrurile sunt mai complicate decat ne-am astepta. Exista numeroase cerinte de indeplinit si demersurile ne sunt mult usurate de consultantii care pot face o trecere lina, rapida si cat mai putin costisitoare catre sistemul care ne poate aduce profituri majore.

4. Servicii de consultanta pentru achizitii si fuziuni. Nu doar pe timp de criza, ci si in perioadele economice mai linistite, afacerile vor fuziona, vor fi achizitionate, vandute, transferate samd. Consultantii cu experienta in acest domeniu pot face ca intreg procesul sa devina unul mai simplu si mai avantajos pentru clientii in cauza.

Toate aceste patru idei de afaceri sunt ideale pentru 2012, 2013 si nu numai. Sunt idei de viitor si de mare interes pentru numerosi antreprenori si potentiali antreprenori.

 


Tags: idei de afaceriidei afaceriidei de afaceri 2012idei de afaceri 2013afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]