Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Lucruri pe care le spunem prea rar la locul de munca!

de Adela Simonescu 09 Apr. 2013 2452
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
59% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ne este teama sa spunem multe lucruri si sunt rusinati sa admitem altele. Suntem prea tematori sa cerem ajutorul si prea mandri sa admitem ca un coleg a avut o idee geniala. Per total, multi dintre noi traiesc alaturi de zeci de elefanti, inghesuiti intr-o mica incapere. Si te simti sufocat si stii ca trebuie sa scapi de ei, intr-un fel.

Iata si care sunt lucrurile pe care le spuneam prea rar la locul de munca, lucruri pozitive si pentru noi si pentru cei din jur:

1. "Am dat-o in bara si regret!"
Prea putini recunosc faptul ca au dat-o in bara in cel mai evident mod posibil. Ne place sa amanam momentul si daca se poate, sa evitam sa spunem ca noi suntem de vina. In mod preferabil, vom incerca sa aruncam noroiul in curtea altuia si daca vreun superior ne cere explicatii, sa incercam sa musamalizam totul cat mai rapid.

De cele mai multe ori, este necesar doar sa admitem ca am gresit si ca regretam acest lucru!

2. "Vad ca ai nevoie de ajutor! Da-mi voie!" Prea putini dintre noi isi mai fac timp sa ajute. Avem cu totii colegi si superiori si subordonati, insa prea rar ne oprim din munca sau din pauze pentru a privi in toate partile si pentru a ne oferi ajutorul! Si putem, gasim si timpul si gasim si energia. Trebuie doar sa vrem sa oferim ceva ce este al nostru, fie ca este timp sau energie, bani sau experienta.

In mod real, observam in fiecare birou prea multi oameni care cred ca experienta pe care ei au acumulat-o este a lor si ca este munca lor, este timpul lor. In fapt, in momentul in care muncesti intr-un colectiv, cunostintele tale trebuie transmise celor care au nevoie. Altfel, de ce mai treci in CV atat de multe abilitati si competente. Sterge-le din CV si exerseaza-le acasa!

3. "Ideea ta este geniala! Imi place foarte mult si sunt de acord!" Se intampla foarte des ca un coleg, subordonat sau superior sa aiba o idee care sa ni se para geniala. Prea putini dintre noi se opresc sa isi exprime parerea pozitiva. Vedem lucrurile negative mai des si mai pregnant decat pe cele pozitive. Si uitam ca toti avem nevoie de laude foarte des, eventual in fiecare zi, de cateva ori pana la finalul programului de lucru.

Din pacate, laudele sunt foarte rare in companii. Ne pastram energia sa criticam si sa cerem explicatii pentru greselile comise!

Nu uitati ca oamenii din jurul nostru, fie ei subordonati, colegi sau superiori, sunt asemenea unor cutii. Noi alegem daca le umplem cu lucruri valoroase sau cu obiecte de care noi nu mai avem nevoie, refulari, frustrari, vorbe grele, solutii gresite. La final, vei fi inconjurat de cutii si depinde si de tine daca iti face placere sa fii in preajma lor sau nu!


sursa foto: www.sxc.hu







Tags: laude angajatilaude colegipropuneri subordonati

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]