Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Merisoarele - Fructele care ne aduc independenta financiara in 2013!

de Ideideafaceri.ro 14 Aug. 2012 4406
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Merisoarele sunt fructe valoroase care apartin unui arbust ce traieste la mare altitudine. Se intalneste si pe pajisti alpine si in luminisuri si a captat atentia romanilor de detin teren arabil si a celor ce planifica sa se specializeze in acest domeniu fertil si de viitor.

Conform ghidului "3 culturi profitabile Goji, Merisoare, Aronia", merisorul este un "arbust tufos, peren, cu inaltimi cuprinse, in general, intre 5 si 30 cm, ce dezvolta o tulpina cilindrica cu ramificatii subtiri, cenusii-pubescente. Are radacini subtiri si fragile ce cresc din tulpini subterane."

Un motiv important care ne atrage in aceasta afacere este faptul ca merisoarele sunt fructe foarte cautate. Acest lucru se intampla datorita continutului ridicat in antioxidanti al  acestor fructe miraculoase. Numerosi medici si specialisti in nutritionism afirma faptul ca merisoarele detin capacitatea de a vindeca sau ameliora numeroase boli si afectiuni mai mult sau mai putin grave.

Un avantaj major pentru cei care doresc sa se implice in acest domeniu este reprezentat de faptul ca initierea afacerii se poate face pe o suprafata mica de teren. Putem incepe cu 0,5 ha si avem sansa sa ne implicam intr-un domeniu nou pentru agricultura romaneasca.

De asemenea, luam in considerare si faptul ca specialistii din domeniu afirma ca investitia se recupereaza destul de rapid. "In general, arbustii fructiferi incep sa fructifice din al doilea an de la plantare, astfel ca investitiile facute se recupereaza mult mai repede comparativ cu alte specii pomicole.", se noteaza in ghidul "3 culturi profitabile Goji, merisoare, Aronia."

Nu in ultimul rand, tinem cont si de faptul ca aceste culturi de merisoare sunt usor de intretinut si de crescut. Desigur ca este nevoie de respectarea catorva reguli esentiale, reguli care ne asigura ca vom detine productii importante de merisoare, productii gata sa se converteasca in bani.

Mai multe detalii despre aceste culturi profitabile puteti obtine in ghidul "3 culturi profitabile Goji, merisoare, Aronia".


Tags: culturi profitabilegojimerisoarearoniaculturi aroniaculturi merisoare

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

20 euro pe kg. Cum si unde se naste primul soi romanesc de goji

de Idei de afaceri
05 Mai 2015
Adrian Nicolae din Bucuresti s-a hotarat in urma cu trei ani sa infiinteze o plantatie de goji certificata bio, in localitatea Augustin din judetul...

O afacere profitabila la tara - cultura de goji

de Cosmin Enescu
17 Nov 2014
Laudat mai ceva ca marul, goji a intrat usor, usor in alimentatia celor pe care-i preocupa sanatatea. Proaspete sau introduse in compozitia unor...

Csaba Konrad Kolbaszer - Antreprenorul care detine cea mai mare plantatie bio de goji din Europa

de Victor Oancea
28 Mar 2013
O afacere cunoscuta in China si Spania a inceput sa prinda si la romani, de cativa ani incoace. Discutam despre cultivarea arbustilor fructiferi...

3 culturi profitabile in Romania - Goji, Aronia si merisoarele!

de Adela Simonescu
22 Iun 2012
Agricultura conventionala se ocupa de numeroase specii de arbusti, legume si fructe esentiale pentru alimentatia omului. Cu toate acestea, pentru cei...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]