Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ministerul Economiei si ASE Bucuresti au lansat un curs de educatie antreprenoriala

de Idei de afaceri 21 Nov. 2016 5422
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri si Academia de Studii Economice din Bucuresti au lansat in parteneriat un curs facultativ de educatie antreprenoriala la Facultatea de Relatii Economice Internationale, in cadrul caruia seminarele sunt sustinute de antreprenori.

Initiativa, dedicata studentilor din anul al doilea din cadrul Facultatii de Relatii Economice Internationale (ASE Bucuresti), face parte din programul „Primul meu business plan” al Ministerului Economiei si isi propune organizarea a 14 intalniri cu tineri antreprenori.

Programul a fost initiat ca o serie de workshopuri gratuite, iar, in cadrul ASE, a devenit curs facultativ.  Acesta se numeste “Consiliere, Mediere si Mentorat in Afaceri” si il are titular pe Catalin Razvan Dobrea, profesor univ. dr. in cadrul ASE Bucuresti. Discutiile cu tinerii  antreprenori se constituie in partea practica a acestui curs.

Pe de alta parte, seminarele sunt sustinute de catre: Cristian Nicolae- membru fondator John Maxwell Team Romania si cofondator SoftExpert Mobility; Mihai Rotaru- cofondator CleverTaxi; Bogdan Rusu- fondator Bogdan Rusu Services & Trading; Alexander Stoica Marcu- fondator 101trandafiri, in top 30 studenti antreprenori din Europa conform Global Student Entrepreneurship Awards; Razvan Andrei Nacea- CEO Seytour Medical Tourism, cofondator Center of Excellence in Health and Tourism, managing director Seytour Educational Group; Florin Stoian- fondator Yellow.Menu; Mihai Patrascu- CEO si fondator Evomag; Antoaneta Mares- fondatoare Blouse Roumaine Shop; Viorel Udma- managing partner Accendo; Octavian Badescu- fondator Sameday Courier; Marius Bostan- membru fondator al Fundatiei Nationale a Tinerilor Manageri  (FNTM) si initiator al proiectului de repatriere prin antreprenoriat RePatriot.

“Cand am inceput acest proiect l-am gandit ca pe o serie de intalniri informale intre studenti si tineri antreprenori. Insa partenerii nostri din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si-au dorit ca aceste workshopuri sa devina un curs. Si, intr-adevar, un astfel de curs in care studentii pot afla de la antreprenori ce presupune un business ar trebui sa fie in programa oricarei institutii de invatamant cu profil economic”, a declarat Claudiu Vrinceanu, secretar de stat in cadrul Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri.

 Printre temele abordate la seminarele din cadrul cursului “Consiliere, Mediere si Mentorat in Afaceri” se numara: realizarea unui plan de afaceri (informatii generale), dezvoltare de produs, analiza pietei, planul de vanzari si de marketing, management si structura organizationala, riscuri  in demersul antreprenorial, planificare financiara, surse de finantare, pregatirea pentru pitch.

"Vrei sa fii antreprenor? Fii optimist, pasionat, generos, demn. Selecteaza-ti atent partenerii, concentreaza-te, invata continuu, seteaza-ti obiective. Si da 110% din tine!”, a declarat in cadrul unui seminar sustinut la ASE, Cristian Nicolae- membru fondator al John Maxwell Team Romania si cofondator al companiei de software SoftExpert Mobility.

Echipa care coordoneaza acestui proiect este formata din: Claudiu Vrinceanu- secretar de stat in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri (MECRMA), Ioana Antonescu- consilier personal secretar de stat MECRMA si Conf.univ.dr. Roxana Voicu-Dorobantu- ASE Bucuresti, Facultatea de Relatii Economice Internationale.

Cursul are 3 ECTS (puncte-credit), care pot fi obtinute doar de catre studentii anului al doilea la Facultatea de Relatii Economice Internationale,  in urma unui examen, constand in prezentarea unui plan de afaceri.

Programul se va incheia cu o competitie de idei de business deschisa tuturor participantilor, cu premii in stagii de CEO/ Entrepreneur shadowing (timp petrecut alaturi de un antreprenor sau CEO) si stagii de internship.

Sursa: Ministerul Economiei


Idei de afaceride Idei de afaceri
Redactia Idei de afaceri este formata dintr-un colectiv de 3 autori cu experienta in domeniile care formeaza intreaga sfera a lumii afacerilor. Ei va livreaza cele mai importante si relevante noutati.

Tags: educatie antreprenorialaplan de afaceriinternshipidei de afaceri

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Magazin online cu produse bio. Model plan de afaceri

de Idei de afaceri
27 Feb 2024
Desi poate e greu de crezut, afacerile cu produse bio se inmultesc pe zi ce trece. Chiar si in conditii economice precare, acestea reusesc sa...

5 idei de afaceri ideale pentru 2020

de Florin Amariei
22 Oct 2019
Un nou an, un nou inceput, nu? Ei bine, am cercetat si am gasit 5 idei de afaceri ideale pentru anul 2020. Poti profita de ultimele luni ramase din...

Idei de afaceri in care poti investi fara frica

de Florin Amariei
16 Feb 2021
Iti prezentam cateva idei de afaceri in care poti investi fara frica. Nu uita, insa, ca orice business are riscul sau. Trebuie, totusi, sa fii atent...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]