Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O afacere speciala la domiciliu - decoratiuni handmade prin tehnica quilling

de Zenobia Badescu 07 Nov. 2014 6182
4.42 din 6 voturi
RATING UTILIZATORI
61% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
38% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
41% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Este o mica afacere pornita dintr-un hobby creativ, care se poate realiza usor acasa, dupa orele de program, si desigur, cu o investitie foarte mica.

Tehnica quilling este metoda de a rula fasii de hartie colorata si a obtine diverse forme decorative. Aceste decoratii din hartie sunt surprinzator de frumoase si pot fi folosite pentru a crea felicitari pentru Sarbatori sau zile onomastice, martisoare, pentru a decora cutii pentru cadouri, mese festive, tablouri etc.

Cu toate ca tehnica rularii sau spiralarii hartiei este cunoscuta si utilizata de secole in alte parti ale lumii, la noi nu este foarte raspandita.  
Ce presupune tehnica guiling?
Se folosesc fasii de hartie care se ruleaza cu o unealta simpla, carora li se dau diferite forme pentru a crea modele decorative, apoi capetele se lipesc. Cu aceasta tehnica se pot confectiona elemente decorative pentru martisoare, felicitari, invitatii, tablouri, cutii, si tot felul de alte obiecte la care se preteaza un ornament.
 
Materiale si ustensilele necesare se gasesc si in Romania la magazinele de hoby-uri sau dedicate art-craft sau se pot comanda pe internet. Nu mai aveti nevoie decat de putina dexteritate, rabdare si multa imaginatie. Quillingul nu este foarte greu de realizat insa poate necesita un timp de practica pana la obtinerea unor rezultate estetice bune. Asa ca haideti sa practicam!

Pentru a lucra cu metoda quiling este necesar sa va inarmati cu:

● Benzi de hartie de diferite latimi
Se gasesc gata taiate, intr-o varietate mare de culori si dimensiuni sau le puteti confectiona singuri.

● Ace cu fanta pentru rularea hartiei.

● Lipici incolor lichid. Atentie! Practicantii de quiling din Romania atentioneaza ca este nevoie de un lipici special care sa prinda foarte bine si in plus sa nu fie toxic pentru cel care-l foloseste.

● Sablon cu orificii de diferite dimensiuni folosit pentru a lasa bobinele din hartie sa se desfaca doar atat cat le permite marimea cercului.   

● Bolduri pentru a fixa provizoriu pe o bucata de pluta sau un suport, pana la lipire, modelele mai complicate (de asemenea, cu ele puteti stopa desfasurarea rulourilor pana la folosirea acestora).

● Foarfeci, penseta, rigla, cutter si carton.
 
● O suprafata plana pentru a lucra, de preferat din plastic sau ceva similar.
All quilling pictures are made from a few basic shapes, all very simple to make one you've got the hang of rolling the paper, so we'll start with that…Toate decoratiile quilling pornesc de la cateva forme de baza, destul de simplu de facut prin rularea hartiei pe acul special cu fanta.

Afla, pas cu pas, cum sa aplici tehnica guilling si ce decoratiuni poti obtine din Produsele handmade - cea mai profitabila afacere la domiciliu



Tags: afacereafaceriafacere la domiciliuafacere handmadedecoratiuni handmadetehnnica quillingquilling

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.42 din 5 - 6 voturi.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]