Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

O noua forma de turism: Strainii vin in Romania sa munceasca la ferma!

de Adela Simonescu 24 Feb. 2013 3616
2.5 din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
28% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
56% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Sute de straini vin anual in Romania sa munceasca la tara. Sunt europeni, americani, asiatici, tineri care doresc sa se familiarizeze cu cultura traditionala romaneasca si sa invete obiceiurile taranilor romani, noteaza Economica.net.

Pentru suma de doar 10 euro, turistii au parte de cazare si masa in cadrul unei dintre cele 36 de microferme traditionale sau ecologice, majoritatea din Transilvania, mai noteaza sursa citata.

Pentru a beneficia de o astfel de vacanta, tinerii trebuie sa se inscrie ca voluntati pe site-ul WWOOF, sa plateasca 10 euro pentru a-si activa conturile si sa aleaga ferma in cadrul careia vor munci si invata cum se traieste la tara. Economica.net noteaza ca romanii care doresc sa se inscrie in program nu trebuie sa plateasca taxa de 10 euro.

"Avem cam 500 de inscrieri pe an, dintre care in jur de 400 sunt voluntari veniti din strainatate. Vin foarte multi din Europa-Franta, Germania, Austria, Marea Britanie, dar si din SUA, Noua Zeelanda, Coreea si Egipt.", declara, pentru Economica.net, Attila Szocs, coordonatorul proiectului WWOOF Romania.

Majoritatea celor inscrisi sunt tineri profesionisti si cupluri care calatoresc impreuna. In prezent, mai mult de 35 de tari au organizatii nationale WWOOF.

Fermierii care isi inscrie fermele in program au de castigat experienta din partea strainilor si forta de munca atunci cand turistii pot lua parte la sarcini gospodaresti. Fermierii devin un fel de mentori pentru tinerii care doresc sa invete mai mult decat o pot face la oras.

WWOOF Romania este derulat prin Eco Ruralis, o asociatie non profit care promoveaza interesele fermierilor ce practica agricultura ecologica, mai noteaza Economica.net.


sursa foto: www.sxc.hu



Tags: wwoofturism la fermaturisti straini fermaferme wwoof

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 2.5 din 5 - 2 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]