Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Programul Operational de Pescuit a atras deja 103 milioane de euro

de Victor Oancea 22 Mai. 2014 2901
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Pana in momentul prezent, conform secretarului de stat din Ministerul Agriculturii, gradul de absorbtie a ajuns la 35.5%, cu o suma de 103 milioane de euro.

Recent, secretarul de stat din cadrul MADR, George Turtoi, a discutat despre Programul Operational de Pescuit si despre fondurile europene atrase pana la aceasta ora.

Astfel, conform secretarului de stat din cadrul MADR, in cadrul programului s-a ajuns la o rata de absorbtie de 35,5 la suta, valoarea totala a fondurilor europene atrase pana la acest moment fiind de 103 milioane de euro, din suma totala de 277 de milioane de euro alocati de UE.

Mai mult, George Turtoi a declarat ca programul a fost deblocat complet si ca exista demersuri in vederea finalizarii partii referitoare la contracte.

 „Programul Operational de Pescuit a fost deblocat complet si am ajuns in prezent la un grad de absorbtie la 35,5 la suta, dar incercam sa finalizam partea de contractare. Pana in prezent, avem 103 milioane de euro, bani efectiv absorbiti din alocarea totala de la Uniunea Europeana de 277 de milioane euro pentru perioada 2007 - 2013. E greu sa atragem pana la sfarsitul perioadei toata suma, dar vom incerca. Noi facem tot posibilul, iar cei de la Comisie au vazut ca nu exista indulgenta daca banii nu sunt cheltuiti corect”, a precizat zilele trecute George Turtoi.
 

In vederea accelerarii absorbtiei fondurilor europene in cadrul acestui program, MADR, a fost luata decizie de a se acorda beneficiarilor posibilitatea de a contracta avansuri din finantarea nerambursabila. Conform lui George Turtoi, este vorba despre un fel de "hibrid" intre plata la factura si sistemul de decontare de pe fondurile structurale si avansurile care erau oferite de APDRP, prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurala.

In acest sens, se mentioneaza faptul ca beneficiarii privati ai fondurilor pentru pescuit pot obtine avansuri de pana la 40%. Aceste avansuri sunt garantate printr-o scrisoare de garantie bancara, aceasta fiind acoperita de Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii, intr-un procent de 80 la suta, mai informeaza AgroRomania.ro.





Tags: fonduri europene pescuitfonduri europene piscicultura

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]