Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii sunt reticenti la comertul online

de Adela Simonescu 05 Oct. 2011 2655
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Un studiu efectuat de catre Geminus Group, „E-commerce 2011:Tendinte si Atitudini” a scos la iveala informatii conform carora romanii sunt inca reticenti la conceptul de comert online. Per total, barbatii sunt mai deschisi pentru e-comert decat femeile si majoritatea se tem de siguranta tranzactiilor online.

Afacerile online sunt profitabile atunci cand reusesc sa isi dovedeasca siguranta tranzactiilor si garantia ca datele nu vor fi transmise sau accesate de terti. Cu toate acestea se pare ca prea putine companii reusesc sa isi duca la indeplinire obiectivele.

Din studiu reiese ca in ultimii doi ani, din 2009 s-a inregistrat o crestere de doar 4% cu privire la popularitatea de care se bucura comertul electronic in Romania. Per total, doar 54% dintre participantii la acest studiu afirma ca si-au facut cumparaturile macar o data in mediul online.

De asemenea, din studiu aflam si faptul ca 44% dintre participanti sunt constienti de posibilitatea de a-si face cumparaturile in mediul online insa considera aceasta modalitate ca fiind una nesigura, riscanta. Cu toate acestea, 30% dintre participantii la acest studiu au afirmat ca este mai ieftin sa cumperi din mediul online decat in mod clasic.

Mai mult, studiul a dovedit faptul ca persoanele care cumpara de pe internet au o preferinta verificata pentru magazinele online in defavoarea site-urilor de licitatii, site-urilor de shopping social sau site-urilor cu anunturi de mica publicitate. Magazinele online prezinta o siguranta mai mare si sunt mai populare. Acestea ofera o siguranta mai mare in livrarea produselor promise si ofera informatii in concordanta cu caracteristicile si calitatile produselor.


Tags: e-comerte-commerce 2011comert onlinemagazin onlinecomert electronic

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]