Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Top 5 sfaturi pentru o afacere cat se poate de profitabila!

de Adela Simonescu 05 Aug. 2014 3271
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

O afacere profitabila a devenit deja un vis natural pentru multi dintre noi. Studenti, copii, carieristi, freelanceri si pensionari laolalta cred cu tarie ca o afacere se poate porni oricand, chiar daca bugetul este sau nu un punct forte.

Dar ce anume face o afacere profitabila? Care sunt sfaturile de care tinem cont pentru prosperitate de lunga durata?

Iata un top al celor mai importante 5 sfaturi pentru a consolida o afacere cat se poate de profitabila:

1. Ideea este cea mai importanta, insa nu da inapoi daca nu este "perfecta".
Tine minte ca ideile de afaceri se perfectioneaza in timp, cu eforturi pe care sa le depui in mod constant. Dozeaza-ti energia pentru a te preocupa de toate aspectele importante pentru succesul afacerii.


2. Daca te bagi in troaca, te mananca porcii. Daca ai alaturi de tine angajati, parteneri si investitori de reputatie subreda, poti sa fii sigur ca, mai devreme sau mai tarziu, te vor contagia cu ideile si propunerile lor inadecvate.

Sfatul este esential pentru orice antreprenor, din orice industrie ar face parte:


3. Simte-te ca acasa in compania ta, daca poti... Daca nu te poti simti ca acasa in compania ta si in fata planului de afaceri, este cazul sa operezi cateva schimbari pentru ca mai mult ca sigur este nevoie! Compania ta trebuie sa devina "casa de vis" in care sa iti poti petrece ore in sir, locul in care sa iti fie drag sa vii, unde sa simti ca poti sa fii tu insuti, in largul tau.


4. Invata cum sa gestionezi banii. Daca habar nu ai cum sa iti investesti finantele, nu ai nici cea mai mica sansa sa dai lovitura in afaceri. Este esential sa ai un indrumator, un coach care sa te ajute sa vizualizezi modul in care banii tai se vor converti in rezultate concrete.


5.Invata din greselile altora. Stim faptul ca cei mai faimosi oameni de afaceri ne predau o lectie importanta: invata din greselile pe care le comiti. Daca ai invatat o lectie, atunci nu este esec situatia negativa in care te regasesti. Se transforma in situatie pozitiva pentru tine, abilitatile tale de antreprenor si pentru afacerea ta.


Sfatul expertilor este sa va priviti greselile ca pe oportunitati de a invata lectiile necesare pentru succes in afaceri. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa le treceti pe toate prin filtrul personal. De cate ori aveti ocazia, invatati din greselile comise deja de alti oameni de afaceri. Cititi autobiografiile si biografiile antreprenorilor de care sunteti interesati. Aflati ce sfaturi si recomandari au pentru antreprenori, ce greseli au la activ, ce investitii financiare au irosit la vremea lor, ce afaceri au inchis si care au fost factorii decisivi pentru aceste experiente negative.


Tags: afacerisfaturi afacerimanagement afaceriafacere de succes

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate intrepriderilor a crescut cu 13,1%

de Bianca Tila
22 Ian 2024
Cifra de afaceri din serviciile de piata prestate in principal intreprinderilor a crescut in primele 11 luni ale anului trecut, in termeni nominali,...

INS: Cifra de afaceri din industrie a crescut cu 1,3% in primele zece luni

de Bianca Tila
14 Dec 2023
In perioada 1 ianuarie - 31 octombrie 2023, cifra de afaceri din industrie pe total (piata interna si piata externa) a inregistrat cresteri in...

INS: Volumul cifrei de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 2% in primele 10 luni

de Bianca Tila
06 Dec 2023
Volumul cifrei de afaceri din comerul cu amanuntul a crescut in primele 10 luni din acest an comparativ cu perioada similara a anului trecut atat ca...

Ce ar trebui sa incluzi intr-un plan de afaceri pentru un restaurant

de Bianca Tila
08 Nov 2023
Gandul de a lucra pentru tine suna destul de tentant, mai ales daca esti un pasionat al gusturilor fine. Ideea de a castiga bani reprezinta o...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]