Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ultimii din Europa la instalarea de panouri solare

de Adela Simonescu 27 Apr. 2012 3102
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
39% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
52% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
31% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Romania are 5 mp de panouri solare la mia de locuitori, timp in care Bulgaria detine un raport de 2,6 ori mai mare, noteaza Capital. De asemenea, Ungaria, raportul este de 2,7 ori mai mare ca in Romania, conform informatiilor oferite de Federatia Europeana a Industriei de Panouri Solare.

Diferenta impresionanta dintre Romania si restul tarilor europene va fi greu de eliminat, mai ales in situatia supendarii programului guvernamental Casa Verde. Acest program a fost suspendat pe perioada nedeterminata, din lipsa de fonduri, noteaza Capital,

Statul ofera subventii de pana la 6000 de lei pentru montarea unei centrale pe peleti sau a unui sistem cu panouri solare si subventii de pana la 8000 de lei pentru instalarea de pompe de caldura.

„Stoparea programului Casa Verde va duce la o scadere dramatica a cererii de panouri solare pe piata locala, dupa ce in ultimii doi ani Romania a reusit sa recupereze din decalajul avut fata de tarile vestice in ceea ce priveste utilizarea pentru producerea de apa calda menajera a unor echipamente care folosesc energii regenerative si  care nu sunt poluante in acelasi timp“, explica Catalin Dragulescu, directorul de vanzari al Ariston Thermo Romania, distribuitor de sisteme de incalzire.

Attila Korodi, ministrul Mediului si Padurilor a anuntat miercuri, ca Fondul de Mediu se apropie de finalizare, motiv pentru care nu va mai fi organizata o etapa de depunere de proiecte in cadrul programului Casa Verde.


Tags: panouri solarecasa verdeprogramul casa verdepanouri solare casa verde

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]