Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Vrei sa incepi o afacere ca designer? Primul pas in afacere este ...

de Silviu Marian Banila 08 Dec. 2015 3344
5 din 1 vot
RATING UTILIZATORI
67% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
35% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
47% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Ganditi-va la infinitatea de posibilitati pe care le puteti avea, punand temeliile unui business artistic. Dincolo de caracterul independent, aveti la dispozitie o perspectiva de viitor, tocmai buna de explorat.

Dar, sa vedem ce se intampla dincolo de vise, in momentul in care aveti deja o comanda? Mai intai, analizati imprejurimile.
Iata si un plan care ar trebui urmat pentru a analiza, intelege si apoi actiona!

Care sunt nuantele preferate ale clientului? Ii place rosul? Verdele?

Ce fel de mobilier are in casa? Colonial, european, rustic, modern, sau o combinatie?

Ce decoratiuni au pe peretii casei? Picturi, fotografii de familie, desene ale copiilor, diplome care sa reflecte succesul personal?

Care este culoarea covorului? E un detaliu mai important decat ai crede, de multe ori trecut cu vederea.

Ai de-a face cu 4 planuri, atunci cand pictezi peretii unei camere. Ele conlucreaza pentru a crea o ambianta. Daca nuanta covorului este crem, atunci culorile adoptate in camera nu trebuie sa se bata „cap in cap” cu aceasta tenta. Vei sti imediat daca se inteleg una cu alta, in secunda in care vei confrunta plansa de proba cu mocheta.

De unde vine lumina, in aceasta camera?
Ferestrele sunt amplasate spre est, vest, sud, nord? Sau alcatuiesc o combinatie? Lumina nordului si estului este una de scurta durata, care va disparea rapid. E o lumina matinala. Aceasta lumina slaba poate transforma o camera vopsita in gri si albastru intr-un habitat rece si incomod.

Camerele au nevoie de culori tari, pentru a compensa lumina. Ferestrele amplasate la sud si vest au parte de lumina puternica de amiaza, si camerele pot fi vopsite in gri, albastru, petit-gris („culoarea cartitei”). Cantitatea de lumina este la fel de importanta. Daca aceasta este „bruiata” de copaci si draperii, stilul si selectia de culoare vor fi afectate.

Exista vreo problema in imprejurimi?
E nevoie de reparatii? Piese de mobilier masive, care nu pot fi urnite din loc? Poate fi scos frigiderul din coltul sau, pentru a acoperi si acea portiune infima de 8 cm?

Ce textura vei aplica pe pereti?
Daca acestia sunt uscati si rigizi, au fost vopsiti probabil cu vopsea mata, si vei fi nevoit sa taxezi mai mult clientul, pentru a da un finisaj fin sau a executa un faux finish texturat cu satin. E un perete zgrunturos, poros sau flat? Pentru ultima varianta, vei petrece mai mult timp vopsind, deoarece sunt necesare mai multe straturi.

Asadar, cand mai treci la desenul propriu-zis? Textura peretelui va dicta tehnica folosita. Intreaba-i pe clienti unde poti sa te speli, dupa o zi de munca si de asemenea de unde procuri apa pentru mixturi.


Tags: afaceredesignerartistdecoratiuniclienti

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole conexe

Salina artificiala. Afacerea perfecta din mediul urban

de Bianca Tila
18 Apr 2024
Salinele artificiale au un raport considerabil la sanatatea oamenilor din mediul urban. In conditiile in care nu locuiti pe langa Prahova, Sibiu sau...

Restaurantele vor fi obligate sa ofere gratuit apa clientilor

de Bianca Tila
21 Mar 2024
Restaurantele, barurile, cantinele si firmele de catering vor fi obligate, prin lege, sa le ofere apa potabila clientilor care vor cere acest lucru....

Covrigarie. Cine sunt clientii si cum ii atrageti?

de Idei de afaceri
19 Apr 2024
Consumatorii de covrigi fac parte din toate categoriile sociale, avand orice varsta. Segmentul de piata reprezentativ este alcatuit...

5 avantaje ale magazinului online: 24/7 deschis pentru un numar mai mare de clienti

de Idei de afaceri
01 Iul 2022
Industria tehnologica se dezvolta pe zi ce trece atat de repede incat nu ne mai gandim la bani atunci cand platim un produs, ci la card, telefon sau...

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]