Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Zece slujbe de viitor sigur!

de Matei Antonescu 25 Mai. 2012 5651
4.75 din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
37% dintre cititorii acestui articol l-au considerat folositor
46% dintre vizitatorii nostri citesc cel putin 3 articole pe zi
29% dintre cei care ne citesc au o afacere de succes

Exista anumite domenii care asigura un grad ridicat de continuitate, un viitor cat se poate de stralucit. Acestea sunt domenii spre care se orienteaza din ce in ce mai multi tineri si spre care se reprofileaza cei care deja detin experienta pe un anumit profil cu sanse mai mici de viitor.

Iata cele zece slujbe de viitor sigur, conform BusinessMagazin:

1. Slujbele "verzi".
Iata un prim domeniu in care ne putem afirma ca specialisti cu sanse atragatoare pentru un viitor cat mai bun. Slujbele din acest sector sunt din ce in ce mai cautate si specialistii care pot ajuta companiile sa isi reduca nivelul de poluare sunt la mare cautare.

2. Specialistii in energie regenerabila. Se cauta din ce in ce mai mult oportunitatile de investitii de capital banesc impresionant in acest domeniu de viitor. Energie regenerabila a devenit un element esential pentru cei ce mizeaza pe economisirea resurselor si pe utilizarea energiei in mod constient.

3. Inginerie avansata. Se cauta ingineri cu specializare in mecanica, in industria metalifera si nu numai, persoane inalt calificate si gata sa produca cele mai noi si avansate sisteme tehnologice.

4. Realitate virtuala. Iata un alt domeniu care asigura locuri de munca de viitor. Din ce in ce se pune mai mult accent pe realitatea virtuala si pe posibilitatile oferite de specialistii din domeniu.

5. Robotica si inteligenta artificiala. Fie ca discutam despre proiectarea de roboti care sa ne ajute in mediul online, fie ca discutam despre robotii utilizati de chiruri in cadrul celor mai sofisticate operatii, toate sunt masinarii care ne usureaza si ne imbunatatesc viata.

6. Serviciile de consultanta si antreprenorii. Iata doua domenii care continua sa se extinda la pas rapid. Din ce in ce mai mult se pune accent pe necesitatea consultantilor si a antreprenorilor cu experienta solida in domeniul de referinta.

7. Nanotehnologie. Geneticienii si biologii sunt cei care ne ofera speranta pentru o viata mai buna, pentru reducerea numarului de boli grave, pentru inlaturarea saraciei si nu numai.

8. Asistenta sociala. In mod real, populatia imbatranita va aduce in discutie noi nise in viitor. Se vor cauta din ce in ce mai des ingrijitorii la domiciliu si specialistii in asistenta sociala.

9. Educatie. Pe educatie se pune accent important si lucrurile vor evolua catre situatia in care numarul educatorilor, profesorilor, instructorilor si chiar a coach-ilor va fi in crestere impresionanta.

10. Alimentatie. Iata un sector care necesita expansiune cat mai rapida. Discutam despre o populatie de sapte miliarde de locuitori, locuitori care au nevoie de hrana cat mai sanatoasa. In viitor se va pune accent din ce in ce mai mare pe agricultura, pe industria procesatoare si pe ecologism.


Tags: slujbe de viitordomenii de viitorviitor educatieagricultura viitor

Urmareste-ne pe Google News

Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.


Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Idei de afaceri

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016




Rentrop ∧ Straton

Citeste Raportul Special GRATUIT

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
 
Adauga adresa de email si vei primi GRATUIT raportul special

Idei de AFACERI 2024







[x]